субота, 16. мај 2015.

“Slutnja” na otvaranju ovogodišnjeg Španskog metra


Festival otvara odličan romantičan triler "Slutnje" Santjaga Tabernera koji će prisustvovati projekciji i nakon filma porazgovarati sa publikom.

Film je baziran na istoimenom romanu "Presentimientos"Klare Sanćes. Priča o ženi koja se traži, potraga za suštinom života. Iskreno vam preporučujem da obavezno pogledate ovaj film jer je njegov glavn ikvalitet što je nepredvidljiv i višeslojan. Pogotovu što ga možete pogledati sada, pa ko zna kada. Zato ne oklevajte

U filmu igraju miljenici naše publike, Edvardo Norijegakog poznajemo iz filmova "Teza", "Otvori oči","Muškarci na gotovs", "Alatriste"... i Marta Etura koja je imala fantastične role u filmovima "Tamno plavo skoro crno","Ćelija 211"...


Santjago Tabernero (Logronjo, 1961) je španski reditelj i scenarista. Studije informatike završioje 1984. godine na univerzitetu u Navari, a do 1986. godine radio je kao novinar specijalizovan za kinematografiju na španskoj nacionalnoj televiziji, a potom i kao urednik filmskog programa na drugim španskim televizijama.

Početkom1990. počinje da radi kao filmski scenarista, sarađivao je na filmova poput Desvíoal paraíso (1994) Herarda Erere; Taxi (1996) Karlosa Saure, Asfalto(2000) Danijela Kalparsora, kao i na dokumentarnom filmu César y Zaín(2004) Larija Levena.

Tabernero 2005. godine režira svoj prvi igrani film Život i boja (Vida y color),projekat zasnovan na istinitoj priči na kojem je radio pet godina. Film je  zvanično predstavio na Međunarodnoj nedelji filma u Valjadolidu gde je osvojio nagradu publike, najznačajniju od brojnih nagrada. Takođe, na festivaluu Tuluzu, osvojio je i nagradu za najbolji scenario.

Rad na filmu Slutnje( Presentimientos) započeo je 2011. godine i  reč je o filmskoj adaptaciji romana Klare Sanćes u čemu mu je pomogao i Eduardo Norijega, koji u ovomo stvarenju tumači glavnu ulogu.

Pas Sufrategi je rediteljka i producentkinja javnosti poznata po svom radu na filmovima Sve o mojoj majci (1999), Pričaj sanjom (2002), Cvet moje tajne (1995) koje je režirao čuveni PedroAlmodovar

Uživajte u dobrom trileru u DKC-u u četvrtak, 21.maja, u19.00h.

Ulaznice po ceni od 250 dinara možete  nabaviti na blagajni DKC-a (Kolarčeva 6).

Нема коментара:

Постави коментар