уторак, 17. август 2021.

FILMOVI NA ZEMUNFESTU 2021


 17-21. avgust 2021, Zemun, Veliki trg

 


NEČISTA KRV – GREH PREDAKA




Spektakularno otvaranje ovogodišnjeg Zemun festa uveličaće premijera filma Nečista krv greh predaka, koju publika sa nestrpljenjen očekuje.

Fenomenalna glumačka ekipa, na čelu sa Draganom Bjelogrlicem, Nelom Mihajlović i Katarinom Radivojević, oživela je likove kultnog romana Bore Stankovića koji je obeležio domaću književnost.

Posle projekcije, glumačka ekipa filma Nečista krv Greh predaka pokloniće se publici Zemun festa.

Utorak, 17.08. od 20h na Velikom trgu u srcu Zemuna.

 

A SAD SE SPUŠTA VEČE




Ovaj dokumentarni film, scenaristkinje i rediteljke Maje Novaković, prikazuje život dve bake koje žive izolovano na brdima Istočne Bosne. Priroda je entitet sa kojim bake „pričaju”, osluškuju ga i poštuju.

Film prikazuje jednostavnost i čistotu njihovog života kao i mukotrpan rad. U svakodnevnim poslovima koje obavljaju, razotkriva se i oživljava uzvišenost i tegoba tih aktivnosti.

Radnja filma je svakodnevica života na selu, koje prikazuju brižnost i bliskost baka, kako u njihovim uzajamnim odnosima, tako i u odnosu prema prirodi.

Sreda, 18.08. od 20:00h Veliki trg Zemun.

FRANS





Film France premijerno je prikazan 15. jula na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

Uzbudljiva priča o životu najpopularnije novinarke u Feancuskoj. Od crvenog tepiha do izveštavanja sa ratišta.

Ovaj film će vas nasmejati i rastužiti, ali će vam otkriti i brojne zanimljive detalje iza kulisa jedne nesvakidašnje profesije kakva je novinarstvo.

Sreda, 18. avgust 20:30 h na Velikom trgu.

 

MEJNSTRIM




Da li su poznati i popularni ljudi posebni ili samo jedni od nas. Mogu li da žive živote kao sav običan svet ili ne njih put poust cvećem!?

Odgocore na ova i mnoga druga pitanja saznajte u komediji Mainstream, koju potpisuje mlada i taletnovana Djan Karla Djia Kopola, čije je prezime dobro poznato svima koji vole sedmu umetnost.

Četvrtak, 19.08. u 20:00h Veliki trg.

 

DVA ALFREDA




Aleksandar je nezaposlen i ima dva meseca da dokaže svojoj ženi da može da se brine o dvoje male dece i bude finansijski nezavistan.

Problem: Kompanija koja želi da ga zaposli ima moto “Bez dece!”z Da zlo bude još veće, Severin, njegova buduća šefica, pravi je “ubica” eksplozivnog karaktera. Da bi se zaposlio, Aleksandar mora da laže…

Petak, 20.08. u 20:00h Veliki trg.

 

ZDRAVICA

 


U ovoj komediji glavni lik je Adrian, zaglavljen u svakodnevici i dugoj vezi sa devojkom Sonjom, sa kojom je već neko vreme “na pauzi”!

Dok očajan čeka razrešenje odnosa sa dugogodišnjom partnerkom, dobija poziv da održi zdravicu na venčanju svoje sestre. Možda je baš to ono najbolje što je moglo da mu se desi u životu…

Subota, 21.08. u 20:00h Veliki trg.

 

VOJVODA

 


Godine 1961., Kempton Bunton, šezdesetogodišnji taksista, krade Gojin portret Vojvode od Velingtona, iz Nacionalne galerije u Londonu. Tu kreće radnja filma, a završava se…

Nedelja, 22.08. u 20:00 h Veliki trg.





Нема коментара:

Постави коментар