петак, 11. јун 2021.

„Artan Lili“: stiže treći album, a prva dva u CD paketu

 


Albume beogradske nojz pop grupe „Artan Lili“, objavljivile su ortački dve najveće regionalne muzičke izdavačke kuće u regionu: PGP RTS i "Croatia Records". Pod okrilje najvećih, grupa je decembra 2019. godine došla „punih ruku“ – sa pet singlova i isto toliko video-spotova za pesme za predstojeći, treći album.



   Prva dva studijska albuma, Artan Lili (2015.) i New  Deal      (2016.), zabeležena su i na kompakt diskovima i  dostupna svima u regionu i   šire, od marta 2020. godine i   to kao raskošan „paket“, sa dva diska na      kojima su  ukupno 23 pesme uz knjižicu sa tekstovima pesama kako   se  nekad „pakovao“ LP

Kritičari su im dodelili titulu najperspektivnijeg mladog benda u regionu 2014. godine. Grupa je pokrenula (sada već opšte prihvaćen) trend „singl po singl“ objavljivanja albuma. Tako su u decembru 2019. godine lansirali i trend „pet dana zaredom – pet novih pesama – pet novih spotova“ za budući, treći album.

Ostvarili su status jednog od koncertno najaktivnijih bendova naših prostora. Njihove pesme su osvajale i osvajaju prva mesta na svim najznačajnijim top-listama u regionu. Najšire popularna numera grupe „Artan Lili“ i najčešće proglašavana hitom u medijima i među publikom je pesma Ako stanemo tu.

Prvi su dobitnici regionalne nagrade za muzičko delo od izuzetne vrednosti, koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića, za pesmu D.E.P.R.A.

Grupa postoji od 2013. godine, ali se tokom vremena postava ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku. „Artan Lili“ su: Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara).




Novi album, dopola već spremljen, donosi i iznenadjenje u vidu gostujućih muzičara. Očekujte ga najesen.




Нема коментара:

Постави коментар