уторак, 2. јун 2020.

XXII Noć knjige


Uz malo odlaganje i u skladu sa okolnostima, tradicionalna manifestacija Noć knjige, 22. po redu, ovoga puta trajaće tri dana i održaće se 26. 27. i 28. juna 2020. pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Kako bi se izbegle gužve u knjižarama, brinući pre svega o zdravlju čitalaca i zaposlenih, vrata knjižara otvaraju se u petak ujutru 26. juna, a veliki popusti primenjivaće se sve do nedelje uveče 28. juna.


Pokrenuta 2009. godine, Noć knjige je postala najposećenija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Beogradskog sajma knjiga. Više od 50.000 ljubitelja dobre knjige posetili su svaki put tokom nekoliko sati koliko je trajala Noć knjige knjižare, a sada se očekuje da taj broj bude i veći, obzirom da će manifestacija trajati puna 3 dana.

Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi.

Izdavačka kuća Laguna sa produkcijom od preko 400 objavljenih novih naslova godišnje s pravom se naziva najvećom izdavačkom kućom u zemlji i regionu. Kvalitet je potvrđen i brojnim nagradama, kao i gostovanjima važnih imena savremene svetske književnosti i promocijama o kojima se priča.

U okviru knjižarskog lanca Delfi posluje četrdeset pet knjižara opremljenih po najvišim svetskim standardima što ovaj knjižarski lanac čini najvećim u zemlji i knjige dostupne velikom broju čitalaca, a tu je i najveća internet knjižara u regionu www.delfi.rs.

Noć knjige će se održati na čak 60 lokacija u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u 30 gradova u Srbiji i regionu (Banjaluka, Bijeljina, Tuzla, Sarajevo, Podgorica, Nikšić).

Osim ponude – više od 50.000 naslova – i ove godine pripremljeni su fantastični popusti, pokloni, promocije, nezaboravna druženja sa najpoznatijim domaćim autorima, a to je samo deo iznenađenja koja vas očekuje tokom XXII Noć knjige.

Нема коментара:

Постави коментар