четвртак, 5. март 2020.

The Trigger poručuje - budi 'Good Dog'


Beogradska teškometalna petorka The Trigger objavila je novi muzički video za pesmu „Good Dog“. Ovim bend nastavlja promociju njihovog engleskog prvenca, albuma „The Time of Miracles“, koji je izašao za remiranu izdavačku kuću Massacre records.

Video se sastoji od materijala zabeleženog na živim nastupima. Kao i do sada, The Trigger su video realizovali samostalno uz podršku prijatelja:  


„Navikli smo se da sve radimo sami, nekad silom prilika ali često i zato da bi imali kreativnu kontrolu i da se ne bi oslanjali druge. Tako je i kad se radi o spotovima, montažu uglavnom radi ili Dušan, kao sada ili je radim ja, a za snimanje se oslanjamo na pomoć prijatelja“, objašnjava frontwoman benda Milena Branković;Veliku zahvalnost dugujemo prijateljima koji nam izlaze u susret, ovaj put su nam pomogli Stevan Vejin, Miloš Popović, Mima Kovačić i naš dragi prijatelj Nikola Silić koji je već godinama uz nas.

 

Kao i ostale pesme sa albuma, „Good Dog“ se bavi zloupotrebom moći u modernom društvu. O inspiraciji za pesmu priča autor Dušan Svilokos Đurić:

„Napisano je već isuviše mnogo revolucionarnih, ljutih, anti-establišment pesama, i mislim da je teško obrađivati tu temu a da ne zvuči naivno i banalno. Zato je ona ovde obrađena simbolički, kroz odnos psa i gospodara, indukovanje emocija u masama i onda zloupotrebljavanje te ljubavi i obožavanja. Onaj ko je „Dobar pas“ na kraju dobija samo kosti a gospodar sve ostalo. To možemo videti svuda oko sebe.“
The Trigger ćete imati priliku da gledate na festivalu Hell Over Belgrade Vol. 2 u klubu Garaža, u Beogradu, 21. marta, kao i na festivalu Femme Metale, 27. marta u dvorani Apolo, u Pančevu!


Singlovi su zvanično objavljeni na digitalnim servisima, a ceo album „The Time of Miracles“ možete naručiti i poslušati OVDE.


Album će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku.
Svoje gostovanje su ponovili neki od prijatelja benda koje smo mogli čuti na albumu "Vreme čuda": Darko Živković (Downstroy), Marko Matijević Sekul (Manntra), Vladimir Lalić (Organized Chaos) i Emir Hot.



Iza produkcije i miksa albuma ponovo stoji gitarista benda Dušan Svilokos, a za vizuelni koncept se pobrinuo dugogodišnji saradnik benda, Vladimir Petrović.
 
Bend je početkom ove godine objavio da je nakon završetka materijala na engleskom jeziku sklopio dogovor sa Massacre Records-om, nemačkim label-om specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se The Trigger pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.
Ovo je četvrti album grupe The Trigger, ali prvi koji je namenjen internacionalnoj publici. Albumu su prethodili spotovi za pesme Pray“ i „What Have We Become“, kao i lirik video za novi singl Don‘t Feed the Cannibals“, na kome gostuje Darko Živković iz benda Downstroy i Boomgde je gost Marko Matijević Sekul, frontmen hrvatskog benda Manntra.
 
 
The Trigger je do sada objavio tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova, kao i unikatan ženski vokal Milene Branković. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.
 
 
 
 
THE TRIGGER /eng/

Female fronted metal band with killer attitude! Unique vocal, raw emotion & strong lyrics!




The Trigger is a female fronted five-piece heavy metal band from Serbia. Being active on the regional music scene since 2005, they have released three critically acclaimed full-length albums for the Ex-Yugoslav market and have been supporting them with a large number of live shows. The band has been awarded with the string of awards along the way as well.

Music influences range from prog and heavy metal to gothic rock, yet with a modern metal production. Music critics described the band’s sound as “exciting and intelligent rock molded in heavy metal”. The Trigger is lauded for its tenacity and uncompromising attitude, Milena Brankovic’s unique powerful vocals and striking stage presence, as well as Dusan Svilokos’ songwriting and guitar chops!

Growing as a band in post-civil war Serbia was an enormous challenge - yet the stronger the repression, the greater is the motivation to prevail. The experience of living in a crumbling society and relentless will to rise above the circumstances engraved themselves into their music: energetic, melodic sound with very dark lyrical content. The band endured against many odds and earned a loyal regional following, but was bent on reaching a wider audience.

With the English debut album wrapped up, they put the pedal to the metal! In January 2019, The Trigger signed a record deal with Massacre Records to release their new album The Time of Miracles!

The concept, lyrics and artwork of the album symbolically portray society’s fast decay and weakness of human nature, sarcastically describing the age we are living in as The Time of Miracles. The band launched two music videos for singles Pray and What Have We Become and the album is coming out July 26!

The Trigger is currently inducing tinnitus live, while secretly plotting new sonic attacks across the globe!


Listen & order album   The Time of Miracles
                             Watch music video   Pray
                             Watch music video   What Have We Become
                             Watch music video   Don’t Feed the Cannibals
                             Watch music video   Boom


Milena Branković - vocals
Petar Popović - bass
Božidar Mladenović - guitar
Zoran Jović - drums
Dušan Svilokos Đurić - guitar

www.instagram.com/scalaguitars



Awards:

2007 Best New Act @ TV Metropolis
2009 Best New Act @ Rock Yearbook 2008 | RTS-Radio Belgrade 202
2009 Metal Album of the Year - ‘Ljubav’ @ Indexi Regional Music Awards
2012 Best Regional Albums of 2012 - ‘Ex’ @ Balkanrock
2013 Top 10 Regional Songs - ‘Ponor ft. Milutin Jovančić’ @ Short Cuts 2013 | Balkanrock
2013 Album of the Year - ‘Ex’ (2nd place) @ Best Serbian Album 2012 | Nocturne Magazine

2015 Best Regional Albums of 2015 - ‘Vreme čuda’ @ Balkanrock
2016 Album of the Year - ‘Vreme čuda’ @ Best Serbian Album 2015 | Serbian Metal Portal

Discography:

2007 Ljubav | PGP-RTS, RS
2009 Metropolis Live | Live EP, Free release
2011 Ex | Three-part album, Free release
2015 Vreme čuda | Odličan Hrčak, RS
2019 The Time of Miracles | Massacre Records, DE

 


 

Нема коментара:

Постави коментар