понедељак, 16. март 2020.

Lagunina preporuka za čitanje: nova knjiga Kejt Morton "Časovničareva kći"




Romani Kejt Morton su bestseleri širom sveta, prodati su u više od jedanaest miliona primeraka, a karakterišu ih složeni zapleti i vrhunska napetost, mnogo tajni, isprepletenih sudbina i zagonetaka koje treba razrešiti.


„Časovničareva kći“ je priča o ljubavnoj aferi i misterioznom ubistvu čije posledice osećaju i buduće generacije.

U leto 1862. grupa mladih umetnika na čelu sa talentovanim Edvardom Redklifom dolazi u kuću Birčvud na obali Temze. Namera im je da provedu mesec dana u izmaglici inspiracije i kreativnosti. Ali tokom tog perioda jedna žena je ustreljana, a druga iščezla, ukraden je dragulj od neprocenjive vrednosti, i Edvardov život je uništen.

Više od sto pedeset godina kasnije Elodi Vinslou, mlada arhivistkinja iz Londona, pronalazi kožnu torbu i u njoj dva naizgled nepovezana predmeta: fotografiju žene u viktorijanskoj odeći i svesku sa skicama u kojoj je i crtež neke kuće na obali reke.
 
Zašto je Birčvud toliko poznat Elodi? I ko je lepa žena na fotografiji?

„Časovničareva kći“ je priča o ubistvu, misteriji i krađi, o umetnosti, ljubavi i gubitku. Njenim stranicama poput reke protiče glas žene čije je ime istorija zaboravila, ali koja je sve vreme bila tu: glas Berdi Bel, časovničareve kćeri.

Kejt Morton je odrasla u planinama jugoistočnog Kvinslenda, a sada živi u Brizbejnu. Diplomirala je dramsku umetnost i englesku književnost, a specijalizovala se za tragediju 19. veka i savremeni gotski roman. Svi njeni romani su osvojili nagradu Australijske industrije knjiga za roman godine u mešovitom žanru.

Roman „Časovničareva kći“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Нема коментара:

Постави коментар