среда, 4. март 2020.

Gostovanje PLES PACOVA I CRVA@LE STUDIO



JAZZ JAM SESSION SREDOM
Sreda, 4.3. u 21h


Le Studio jazz jam session postoji radi zbližavanja i međusobnog upoznavanja mladih jazz muzičara u Beogradu i šire, kao i uspostavljanja jednog drugačijeg kvalitetnog jazz programa u kojem će publika moći redovno da uživa svake srede.

Le Studio host quintet 1 ili 2, koji okupljaju studente Fakulteta muzičke umetnosti u BG, pretežno sa jazz odseka, otvara događaj u 21h sa setom od sat vremena u sklopu kog se sviraju poznati i manje poznati jazz standardi.

Od 22h kreće jam. Muzičari koji učestvuju mogu se prijaviti za izvođenje numera koje su predhodno izabrane u grupi.

Cena karte: 300 / za studente 150

Gostovanje PLES PACOVA
Petak 6.3. u 20h


Predstava, na prvi pogled, prati četiri ,,tipska“ lika koji se nazivaju po svojim porocima ili profesijama, ali kada se dublje zađe, u njihovu suštinu postavlja se pitanje da li su oni sami krivi ili ih je društvo i okruženje učinilo takvim kakvi su.

Svi likovi su sličnih godina, u, otprilike kasnim dvadesetim, ranim tridesetim godinama. Cela drama je u “prst u oko” maniru, do iritirajućih granica. Nema skrivenih značenja ni slojevitosti. Svaki lik kroz svoju priču objašnjava kako ga je okruženje, počevši od roditelja, preko prijatelja, pa sve do momka ili devojke, učinilo poročnim. Velika kritika društva koje preovlađuje u celom delu je ključna stvar i vodilja ove predstave. Na samom kraju se postavljaju pitanja da li su ,,obični“ ljudi, bez poroka, toliko čisti koliko misle, da li treba ljude osuđivati pre nego što ne upoznaš njihovu suštinu, da li su kurva, striptizeta, manijak ili narkoman, otpadnici društva ili ipak ljudi koji imaju svoju sudbinu koja ih je učinila poročnim? I da li je naše društvo stvarno toliko čisto i pored ovog šljama koji nas okružuje, i pored ponižavanja i ugnjetavanja drugih, da li naše društvo, koje je puno zavisti i sujete, ima prava da osuđuje druge?


Cena karte: 500 / za studente, nezaposlene i penzionere 300
Informacije i rezervacije: 065 287 17 31 / lestudio.kpf@gmail.com


Koncert CRVI
Subota, 7.3. u 21h


Dve godine nakon debitantskog albuma Crvi su se vratili s novim, drugim po redu, studijskim albumom - "Šta si to uradio?". Na albumu se nalazi sedam novih pesama. Kao i za mnoge druge bendove, drugi album Crva prestavlja kompilaciju nekih pesama koje nisu stale na prvi album, a i nekih potpuno novih. Materijal je sniman i miksan u saradnji sa Urošem Milkićem u Down There Studiju u Beogradu tokom 2018. godine. Produkciju potpisuju Uroš Milkić i članovi benda Crvi!

Sa novim pesmama Crvi nastavljaju svoj put, koji su započeli sa prethodnim albumom - "Piše nam se dobro", a sam bend nastavlja evoluirati u svakom pogledu. Kroz pesme se provlače motivi i iskustva iz ličnih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti. Muzički, na novom albumu "Šta si to uradio?" Crvi više eksperimentišu, i čvrstu rock formu začinjavaju disonantnim noise i art-rock elementima, što potvrđuje njihovu inventivnost i hrabrost. Upravo tu beskompromisnost oni, osim na studijskim snimcima, dokazuju i na nastupima uživo gdje retko koga ostavljaju ravnodušnim.

Od 2014. pa do danas bilo je promena u postavi, kroz koju su prošli i neki eminentni glazbenici. Trenutnu postavu benda čine Dragan Knežević (gitara), Andrej Mladenović (bubnjevi), Dimitrije Đurić (Bas, glas) i Damjan Babić (glas, gitara). U srži je i dalje intimna rock glazba, ovog puta je obogaćena uglađenim gitarskim teksturama i nadahnutim, i još intenzivnijim udarcima zvučnih talasa. Odvažniji u svojoj potrazi za novim zvucima, Crvi nastavljaju da lutaju i osvajajti nove zvučne teritorije - piše im se još bolje?


Cena karte: 300 din uz rezervaciju, 400 din na ulazu.
Informacije i rezervacije: lestudio.kpf@gmail.com / 065 287 17 31

Нема коментара:

Постави коментар