уторак, 24. март 2020.

Alice in WonderBand online



"Umetnici nisu lekari, ali jesu “doktori” za dušu. U trenucima krize nije dovoljno da spasimo samo telo, moramo i dušu." - grupa na Fejsbuku, #umetniciprotivkorone

 

Danas smo svi ugroženi, jer, sem što se možemo zaraziti korona virusom i preneti ga na nekoga drugog, mnogi su ostali bez osnovnih sredstava za život. Zato su AiW odlučili da podele svoju umetnost online i da podare ono što mogu: da šire ljubav i smeh i podržavaju dobro raspoloženje, jer i ono može biti zarazno!
 

POZORIŠTE

Pridružili su se akciji #umetniciprotivkorone: u duhu Svetske nedelje izvođaštva (World performance week) AiW predstava Kiss je online od 20. do 27. marta. Umesto plaćanja ulaznice, ne zaboravite da kliknete na dugme "subscribe" na AiW kanalu - jer to znači da ih pratite.



RADIONICE ZA DECU

Jedna divna saradnja sa spisateljicom za decu Jasminkom Petrović (i njenom sjajnom ekipom saradnika, Bojanom Lukić i Vladom Petrovićem): priča iz njene knjige "Riba ribi grize rep", koju su začinili ritmičkom vežbom i telesnim perkusijama. Uskoro novi sadržaji za decu na Youtube kanalu!





MUZIKA


Alice in WonderBand nudi deo muzičkog materijala sa koncerta "Rika Taka, novi balkanski ritam" online na Soudcloud kanalu


Novi spot za pesmu "Ergen dedo", snimljen je na Fruškoj gori, u porodičnoj kući u kojoj grupa Alice in WonderBand stvara već 22 godine. Preselili su se u prirodu u skladu sa njihovim uverenjima, sa željom da se ponašaju ekološki svesno i odgovorno. 

Stvorili su prostor za život i rad. Spot je idiličan prikaz jednog dana u životu umetnika koji čine Alice in WonderBand, Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog. Osmislio ga je, režirao i montirao Goran Vujičin (MrV production), a kamerman i direktor fotografije je Stanislav Kralj.

Pesma "Ergen dedo" je bugarska tradicionalna pesma. Aranžman je inspirisan aranžmanom koji je Petar Ljondev napisao za legendarni bugarski hor Le Mystère Des Voix Bulgares. Osim toga, ovo je pesma posvećena Aleksu Ostapenko, dragom prijatelju i sjajnom umetniku i pedagogu, čiju radionicu konakola su pohađali na festivalu Body Rhythm u Hamburgu. 




Нема коментара:

Постави коментар