четвртак, 5. март 2020.

HELL OVER BELGRADE





Drugo izdanje heavy festivala Hell Over Belgrade biće održano u subotu, 21. marta u klubu Garaža

Tom prilikom će nastupiti Overdrive (Zrenjanin), Downstroy (Kikinda), The Trigger (Beograd) i Brat (Užice).


„Nakon vrlo uspešnog prvog izdanja gde smo „napunili“ klub i time napravili odličnu zabavu sa bendovima Bombarder, Alitor, Y.O.X i Chemical Tomb, odlučili smo da je vreme za novi festival i stilski pomalo drugačije, ali isto toliko žestoke bendove“,  poručuju organizatori, dodajući da će cena ulaznice na vratima iznositi simboličnih 500 dinara.



Overdrive su veterani domaće heavy scene koji su na istoj prisutni od početka devedesetih. Četiri studijska albuma, nekolicina singlova i nastupi sa bendovima Korn, Pro-Pain, Slayer, The Prodigy jasno svrstavaju ovu ekipu u sam vrh žestokih domaćih bendova svih vremena.



Downstroy su nešto mlađi, ali isto tako žestok i tvrdoglav bend koji je na sceni već 16 godina. Iza sebe imaju na stotine nastupa, uključujući i čuveni Wacken Open Air. Do sada su svirali ispred Soulfly, Jinjer, Cavalera Conspiracy a u diskografiji imaju jedan studijski i dva EP izdanja. U Beograd se vraćaju nakon prošlogodišnjeg nastupa na rasprodatom koncertu Ritma Nereda.



The Trigger je ime koje je posebno „iskočilo“ prošle godine kada su realizovali svoj prvi engleski album „The Time of Miracles“ za poznatu izdavačku kuću Massacre Records i time napravili prvi proboj ka inostranom tržištu. Inače, odavno etablirani na domaćoj sceni sa albumima koje je podržao i PGP RTS. Predvođeni teškim rifovima i nesvakidašnjim vokalom Milene Branković jedva čekaju da zasviraju na domaćem terenu.  



Brat iz Užica je sve popularniji beskompromisni hardcore/punk bend koji je uvek rado viđen u Beogradu. Odlikuju ih brza muzika, oštri i iskreni tekstovi, a još uvek promovišu debi album „Imamo li problem“ koji je objavila Nocturne Media.   

Нема коментара:

Постави коментар