среда, 4. март 2020.

Otrov, banka i treće pismo Mladena Vurune





Nova roman Mladena Vurune Otrov, banka i treće pismo objavljen je u izdanju Arhipelaga u ediciji Zlatno runo.

Otrov, banka i treće pismo je novi krimi roman Mladena Vurune smešten u beogradsku svakodnevicu. Radnja romana odigrava se iz dana u dan, u šest septembarskih dana, dok je razrešenje usledilo u jednom danu u drugoj polovini septembra. Dva junaka romana, pisac i inspektor Petrov, uporno tragaju za rešenjem tajni i zločina koji potresaju grad, ali sve dublje upadaju u klupko avantura u kojima se javljaju otrov, ljubavne afere, političke spletke, tabloidi i moćne banke. Pisca i inspektora Petrova to dovodi do pitanja: „Ko finansira izborne krađe?“ 

Čas saradnici, čas protivnici u poslu razotkrivanja kriminalne stvarnosti, pisac i inspektor Petrov vode uzbudljivu igru prijateljstva i neprijateljstva, savezništva i nepoverenja, dobrog i lošeg policajca. 

Postajući najbolji neprijatelji, pisac i inspektor Petrov u uzbudljivim epizodama romana Otrov, banka i treće pismo suočavaju čitaoca sa slojevima neposredne i prepoznatljive stvarnosti. Na taj način  odlično napisan kriki roman pokazuje se kao suegstivna priča o modernim društvima ispod čije površine pulsiraju moći novca, medija, politike i kriminala.

Romansijer i pripovedač Mladen Vuruna (Zemun, 1963) objavio je ranije romane Kutija sa fotografijama (2014), Sedam jezivih dana (2015) i Košulja sa likom Če Gevare (2017). Priče Mladena Vurune zastupljene su i u tri antologije savremene srpske književnosti objavljene u Srbiji. Redovno je objavljivao prozu u književnim časopisima u periodu od 1994. do 2000. godine. Mladen Vuruna je oficir i profesor u Vojnoj akademiji. Živeo je u Zagrebu, Ljubljani, Ptuju, Valjevu, Kruševcu i Podgorici. Sada živi u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар