четвртак, 5. март 2020.

Trejsi Ševalije ekskluzivna gošća na Novosadskom sajmu knjiga i u Beogradu


Ekskluzivna gošća Novosađana i Lagune biće britansko-američka književnica Trejsi Ševalije, koja je svetsku slavu stekla romanom „Devojka sa bisernom minđušom“. Trejsi je gošća Novosadskog sajma knjiga u subotu 7. marta od 16 sati.

Na štandu Lagune, knjige će se prodavati sa fiksnim sajamskim popustom od 15%. Važiće i članski popusti, kao i količinski, pa ćete tako za kupovinu 3–5 knjiga moći da ostvarite dodatni popust od 10%, za 6–8 knjiga – dodatni popust od 15%, i za kupovinu 9 i više knjiga – dodatni popust 20%. Sa ovim količinskim popustima mogu se kombinovati ili sajamski popust od 15%, ili članski popusti.

Na Delfi štandu, pored Laguninih knjiga, prodavaće se i knjige drugih izdavača, kao i određeni gift program. Popusti će se kretati od 10 do 40%.

Radno vreme Sajma knjiga u Novom Sadu biće od 10 do 19 sati, osim u petak i subotu, kad će za posetioce biti otvoren do 20 sati.


Autorka čuvenog romana „Devojka sa bisernom minđušom“ i „Jedna nit“ Trejsi Ševalije družiće se sa čitaocima u Beogradu u petak, 6. marta od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Trejsi Ševalije je rođena 19. oktobra 1962. u Vašingtonu, gde je provela detinjstvo. Studirala je na koledžu Oberlin u Ohaju. Godine 1984. preselila se u Englesku gde je radila nekoliko godina kao urednik leksikografskih izdanja, ali 1993. godine napušta taj posao i završava dvogodišnji kurs kreativnog pisanja na univerzitetu Ist Anglija.

Književnu karijeru je počela knjigom „Devičanski plavo“, ali se proslavila romanom „Devojka sa bisernom minđušom“, zasnovanom na priči o nastanku čuvene Vermerove slike. Film koji je režirao Piter Verber, inspirisan ovom knjigom, dobio je tri Oskara u različitim kategorijama 2004. i ovenčan je brojnim drugim nagradama za filmska ostvarenja. Posle uspeha prvih romana nastavila je da objavljuje bestselere: „Pali anđeli“, „Dama i jednorog“, „Plameni sjaj“, „Izuzetna stvorenja“, „Poslednji begunac“, „Plodovi na vetru“, „Novi učenik“ i „Jedna nit“. Sve ove knjige objavila je Laguna i time se svrstala među malobrojne izdavače u svetu koji objavljuju sve knjige Trejsi Ševalije.

Lagunini hitovi na Sajmu knjiga


Pripremite na vreme svoj spisak naslova za Novosadski sajam knjiga. Laguna vam kao i svake godine priprema pregršt novih izdanja.


Od autora svetskog bestselera „Čovek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana stiže najluđi roman do sada – nerazumno nepristojna komedija „Uznemireni ljudi“.



Novi roman Margaret Atvud „Svedočanstva“, za koji je dobila Bukerovu nagradu, zagolicao je maštu i publike i kritike i pre nego što se pojavio u prodaji. Reč je o distopijskom remek-delu, nastavku kultnog romana „Sluškinjina priča“.



Novo izdanje knjige „Češka škola ne postoji“ reditelja i pisca Gorana Markovića donosi njegovu priču o čuvenoj filmskoj školi FAMU u Pragu, gde je studirao zajedno sa mnogim slavnim rediteljima.

Knjiga Gabrijela Garsije Markesa „Skandal veka“ pokazuje „kako se kalio nobelovac“. Reč je o antologiji od pedeset članaka, hronika i kolumni koje obuhvataju trideset i četiri godine novinarskog rada Garsije Markesa.

U knjizi „Sveopšta istorija beščašća“ Horhea Luisa Borhesa nalaze se njegove pripovetke iz 1933. i 1934. godine. Borhes je silno želeo da upozna i razume svet beščasnika osećajući da on nije samo neki poseban, izopačen i mračan deo čovečanstva.

„Bogatstvo na kineski način“ je nastavak bestselera „Suludo bogati Azijci“ Kevina Kvana. Ovaj roman je pun intriga, tajnih imejlova i skandala i govori o tome šta se dešava kad Rejčel Ču, verena za najpoželjnijeg momka u celoj Aziji, pronađe svog pravog oca.

„Okean od papira 1: Knjiga Moći“ nova je knjiga nagrađivanog autora Zorana Penevskog. Inteligentno i maštovito ispripovedana, puna misterije, jeze, neobičnih junaka, i duhovitih i mudrih poređenja, knjiga će oduševiti sve ljubitelje fantastike, humora i magije.

Tu su, naravno, i knjige za naše najmlađe čitaoce. Sabina Radeva je u knjizi „Čarls Darvin – Postanak vrsta“ predstavila revolucionarnu teoriju koja je zauvek promenila svet – teoriju evolucije.

A delo pisca i crtača Majka Barfilda „Uništi ovu knjigu u ime umetnosti“ prepuno je aktivnosti. Savršeno je za sve koji su inspirisani umetničkim velikanima i slikarstvom. Za eksperimente iz ove edukativne knjige dovoljne su olovke i flomasteri za bojenje, lepak i selotejp za pravljenje većine modela.

Нема коментара:

Постави коментар