петак, 21. фебруар 2020.

Italijanska i svetska književna senzacija: Ubij oca svoga



Intenzivan, privlačan i nezaboravan triler Ubij oca svoga definicija je romana koji se čita u jednom dahu. Nepredvidivost i izuzetno zanimljivi likovi drže čitaoca u krešendu napetosti i neverovatnih obrta. Stil pisanja je zanimljiv i uzbudljiv, i kao takav doprineo je da roman ostvari višemilionski tiraž u više od trideset zemalja.
Kada dečak nestane na periferiji Rima, a nedaleko od mesta gde je poslednji put viđen pronađu i telo njegove majke, istražitelji će prvo posumnjati na oca. Međutim, kada na mesto zločina stigne detektivka Kolomba Kazeli, prilikom rekonstrukcije događaja shvata da određeni delovi slagalice nedostaju. Kolomba ima oko trideset godina, lepa je i atletski građena. Iako nije u službi, i dalje je policajac u duši – i to jedan od najboljih. Njen šef to dobro zna, zbog čega je uključuje u istragu i povezuje sa stručnjakom za slučajeve nestalih osoba. Njegovo ime je Dante Tore. Iako ga svi smatraju genijem, veličanstvene deduktivne sposobnosti koje poseduje prenaglašene su kao i njegove fobije i paranoje. I sam je bio otet kao dečak i rastao je u zatočeništvu, pod nadzorom misterioznog čoveka kojeg je znao samo po jednom imenu: Otac. Sada mora da se suoči sa svojom najgorom noćnom morom, jer je u slučaju nestanka dečaka prepoznao Očev potpis. Postavlja se pitanje zašto je Otac ponovo odlučio da napadne nakon toliko godina? I može li se Kolomba pouzdati u intuiciju svog saradnika ili je Dante postao žrtva sopstvenih duhova iz prošlosti? Udruženim snagama, dvoje mladih ljudi koje prošlost nije štedela pokušaće da reše misteriju niza ubistava i otmica. Vođeni bizarnim tragovima, ni ne slute da je u igri mnogo veće zlo nego što mogu da zamisle...
Sandrone Dacijeri jedan je od najpopularnijih italijanskih autora trilera i krimića. Deset godina je radio kao kuvar, zatim prodavac, portir, lektor, pa i frilens novinar. O popularnosti njegovih romana svedoči i činjenica da su mnogi ekranizovani u filmove. Italijanski i svetski bestseler Ubij oca svoga ljubitelji dobrih trilera mogu da potraže u Vulkan knjižarama, kao i na sajtu Izdavaštva www.vulkani.rs.
 

Нема коментара:

Постави коментар