четвртак, 10. октобар 2019.

Dejan Cukić predstavio album "Ulica bez brojeva"




piše: Nataša Dimitrić


“Ne vredi da snimamo jednu po jednu pesmu, mi smo ljudi iz starog vremena, hajde da radimo album.”


Dejan Cukić i "Spori ritam"predstavili su u sredu 9. oktobra album "Ulica bez brojeva" (dugoočekivani album još od  “Ubrzanja” iz 2008.)  u RTS klubu u Beogradu.

Albumu je prethodio pilot singl "Pamet u glavu", a nedavno je osvanula i naslovna numera.


Dva teksta je napisao, i gitaru u tim numerama odsvirao Nikola Čuturilo Čutura, a Cukić pojašnjava:

„Ideja je bila da Dragana i Nikolu ponovo spojim kao autorski tandem, jer je na neke Mitrićeve melodije u prošlosti Čutura napisao tekstove za naše najuspešnije pesme - "Letnje kiše", "Nebo jedino zna", "Tvoje oči".


Numeru "Pamti me" napisao je Momčilo Bajagić Bajaga. Cukić je najavio i koncertno predstavljanje novog albuma širom Srbije, a beogradski koncert nagovestio za proleće. 


Među okupljenima po principu ko je ko u srpsko rokenrolu primećeni su Miša Aleksić, Cane Partibrejkers, Žika Jelić, Saša Lokner, Nikola Čuturilo Čutura, Zoran Dašić Daša, Vlada Janković Džet, Srđan Marjanović, Rade Radivojević, Aca Seltik, Branko Rosić, "Neverne bebe" ali i Jugoslav Vlahović, Tanja Peternek i mnogi drugi.


Dejan Cukić je poznati srpski pevač, muzičar, novinar i pisac. Rođen je 4. novembra 1959. godine u Beogradu. Od malih nogu je bio veliki ljubitelj rok muzike. Karijeru je započeo kao tinejdžer.
Početkom osamdesetih osnovao je “Bulevar”, čiji je bio frontmen. Posle dva objavljena albuma, 1984. godine se uključuje u sastavljanje grupe “Bajaga i instruktori”.

Napušta „Instruktore” 1988. godine i osnova svoju grupu “Spori ritam bend” sa kojom je izdao ukupno osam albuma do sad.
Svoju prvu knjigu napisao je 2001. (“Muzika je najbolja”), da bi 2007. objavio knjigu pod nazivom “Rolingstonsi – uputstvo za upotrebu”.  Bavi se i prevođenjem knjiga sa muzičkom tematikom, a poslednji prevod mu je „Biti Džon Lenon“ (Život bez spokoja)  Reja Konolija u izdanju Lagune. 


Нема коментара:

Постави коментар