среда, 24. јул 2019.

Mister Hajd iz Petrovca na Mlavi




Bend Mister Hajd iz Petrovca na Mlavi je izdao svoj debitantski album za izdavačku kuću RnR Records iz Zemuna. Album, na kome se nalazi 7 autorskih pesama nosi naziv "Znaš ko si".

Izlazak albuma je najavljen promotivnim spotom za pesmu "Ne dam vam ništa".



Mister Hajd je personifikacija prikrivene i potisnute ljudske prirode. Želja, strast i nemir. 

Unutrašnji glas koji želi da se čuje. Sila koju sputavamo moralnim i socijalnim principima. Borba sa samim sobom. Iz te borbe nastaje energija koju Mister Hajd oslobađa kroz muziku i tekstove.

Mister Hajd je rođen u leto 2017. godine i već posle par meseci imao je prvi nastup na “Rokerijadi” u Petrovcu na Mlavi, a prvi uspeh ostvaruje u decembru ulaskom u finale BARF-a (Beogradski autorski rock festival).

Vintage sirovi gitarski rifovi Mister Hajda svrstavaju u domen tvrdog roka, ali način na koji bend ispoljava i prenosi poruku čini ga osobenim u autorskom smislu.



Stoga je važan podatak da u januaru 2018. Mister Hajd snima prvi demo singl “Teške misli”, koji je bio hit dana na portalu Mondo.ba,  a onda sledi nova autorska pesma “Povedi me”, kao prva koja je dobila i video spot.

Niz nastupa u 2018. godini (Plana demo fest, projekt “Radionica za dobre duhove”, kao predgrupa Vlatku Stefanovskom na ‘’Rokerijadi’’, u beogradskom JazzBar Centru, na Festivalu autorskih rock sastava FARS u Požarevcu) donose bendu vredna scenska iskustva i učvršćuju autorske ambicije.

Bend je u periodu februar - maj 2019. godine snimio materijal za svoj prvi album, a zatim i spot za pesmu “Ne dam vam ništa” kojim je najavljen I izlazak prvog albuma pod nazivom “Znaš ko si”, za izdavačku kuću RnR Records iz Zemuna 19.jula 2019. Godine.

Postavu Mister Hajda čine Aleksandar Filipović (vokali i gitare), Nenad Nikolić (bas), Petar Petrović (bubnjevi) i Nebojša Božilović (klavijature).


Fotografije: Saša Simić Sima

Нема коментара:

Постави коментар