субота, 9. фебруар 2019.

Nepopravljivi romantik i druga otkrovenja o ljubavi




Nepopravljivi romantik je neodoljiva priča koja zalazi u samu suštinu ljubavi. Ako ste ikada osećali toliko jake emocije da vam se činilo da ćete poludeti, ovo je prava knjiga za vas! Zašto ljubitelji popularne psihologije širom sveta nisu ostali ravnodušni, procenite sami.

Gotovo je nemoguće razmišljati o životu bez ljubavi. Jer kakav bi život bio kad se ne bi vrteo oko ljubavi? Kad ne bismo pronalazili ljubav, bili voljeni i voleli druge? A opet, ljubavi retko prilazimo na intelektualnom nivou. Svi smo iskusili zaljubljivanje, ali nismo se zapitali kako ono funkcioniše. Opsesivne misli, promene raspoloženja, nesanica, gubitak apetita – sve su to samo neke od fatalnih posledica zaljubljenosti. Reči poput „volim te do ludila“ ili „ludo zaljubljen“ možda nisu samo jednostavne metafore, već nagoveštaji turbulentnog psihičkog stanja koje pogađa mnoge. Jer ko se nije ponašao budalasto – ili, u najmanju ruku, krajnje neobično – kad je bio zaljubljen? 

Autor knjige Nepopravljivi romantik Frenk Talis je pisac i klinički psiholog koji živi i radi u Londonu. Predaje kliničku psihologiju na Institutu za psihijatriju i neurologiju na Kraljevskom koledžu u Londonu. Objavio je više od 30 naučnih radova u internacionalnim časopisima. Osim stručne literature, već godinama piše i romane.

Нема коментара:

Постави коментар