уторак, 27. август 2019.

RUF RECORDS BLUES CARAVAN 2019. u Domu omladine Beograda

 
Subota, 21. septembar 2019. u 20:30 // Velika sala Doma omladine Beograda
 
Ruf Records Blues Caravan krenuo je na put 2005. godine kao putujuća bluz revija koja svake godine predstavlja tri istaknuta izvođača iz aktuelnog kataloga jednog od najvažnijih evropskih i svetskih bluz izdavača, Ruf Records. Tokom proteklih godina, BC je predstavio Evropi i svetu mnoge značajne bluz izvođače i postavio „zlatni standard modernog bluza“. U skladu sa svojim programskim opredeljenjem, Blues Caravan je i promovisao mnoge mlade muzičare i otvorio im vrata ka velikoj sceni. Ove godine imamo priliku da se upoznamo sa tri mlade i, sigurni smo, buduće velike zvezde svetskog bluza:
 
Ina Forsman, Ally Venable i Katarina Pejak.


U prvom delu evropske turneje, u februaru i martu, devojke su održale više od 40 koncerata, obišle Nemačku, Austriju, Švajcarsku, delove Francuske i Holandije, u julu su nastupile na prestižnom Amal Blues Festivalu u Švedskoj. Turneju nastavljaju na jesen koncertima u Engleskoj, Škotskoj, Francuskoj, Danskoj, Holandiji, Švedskoj i Srbiji u kojoj nastupaju 21. septembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda.
 


INA FORSMAN je autorka i pevačica iz Finske. Vlasnica je izuzetno snažnog i izražajnog glasa, njena muzika kreće se na područjima soula, bluza, latin zvuka i acid džeza. Bila je članica Blues Caravana 2016. a ove godine je objavila svoj drugi album za Ruf Records, „Been Meaning To Tell You“. U najavi turneje izjavila je:

Ovo će biti jedinstvena turneja, prepuna sirove ženske energije!“

 


Iz Teksasa dolazi „čudo od deteta“, još uvek tinejdžerka, ALLY VENABLE! Naoružana celim arsenalom tajni teksaške bluz-rok gitare, ona je uz to i ubedljiva pevačica, kao i autorka, pa je za svoju muziku već stekla zavidan broj nagrada u SAD, a novi album “Texas Honey”, ovogodišnje izdanje Ruf Records, stigao je i do Billboard-ove top liste.  
 
„Veoma sam uzbuđena što ću imati priliku da predstavim svoju muziku publici u Evropi zajedno sa ostalima iz Blues Caravana. Kada sviram uživo, nastojim da se povežem sa ljudima u publici i bar na kratko odagnam njihove nevolje.“


Treću umetnicu Blues Caravan-a našoj publici ne treba posebno predstavljati. KATARINA PEJAK je početkom godine objavila svoj prvi album za Ruf Records, “Roads That Cross”. Kritike su nepodeljeno pozitivne, a pojedina imena kao sto su Thom Jurek (All Music), Richard Ludmerer, Ian D Hall ili, kod nas, Peca Popović, Žikica Simić, Aleksandar Žikić, su u superlativima pisali i govorili o svim aspektima Katarininog rada na albumu, autorskom, vokalnom i pijanističkom. Početkom marta “Roads That Cross” je zauzimao prvo mesto na Top 50 Tennessee Album Chart, Roots Music Reporta. Producent albuma je Mike Zito, a muziku sa njega najbolje predstavlja Katarinina najava za Blues Caravan.  
 
„Moj nastup predstavlja miks bluza, kantrija, soula i rock’n’rolla upakovan u zvuk u kome dominira klavir. Zajedno sa devojkama, publiku vodimo na turu od 360 stepeni oko raskršća na kome se bluz sreće sa ostalim žanrovima.“


Ritam sekciju ovogodišnjeg Blues Caravana čine basista Roger Innis iz Velike Britanije i Teksašanin Elijah Owings za bubnjevima.
 
Organizatori koncerta u Beogradu su Dom omladine i Blues Time, uz podršku Ambasade SAD u Srbiji. 
 
Ulaznice (numerisana mesta) su u pretprodaji preko TicketVision mreže, po ceni od 1000 RSD. Na dan koncerta cena će iznositi 1200 RSD.


Нема коментара:

Постави коментар