четвртак, 29. август 2019.

Knjiga koja je oborila sve rekorde: Ovo će malo da boli

Dobitnik čak četiri Nacionalne književne nagrade


Ovo će malo da boli, bestseler prodat u milionskom tiražu, osvojio je čak četiri Nacionalne književne nagrade u Americi (Book of the Year, Non-Fiction Book of the Year, New Writer of the Year i Zoe Ball Book Club Book of the Year) i time oborio sve rekorde. Knjiga godine, po mišljenju mnogih, više od osam meseci zauzima prvo mesto na rang-listi Sandej tajmsa. Svetski bestseler, u izdanju Vulkan izdavaštva, polako ali sigurno osvaja i srca čitalaca širom Srbije.
Nakon mnogo neprospavanih noći i propuštenih rođendana i vikenda, komediograf i nekadašnji lekar-pripravnik Adam Kej napisao je duhovitu i neverovatno dirljivu priču o životu u krugu bolnice. Čitajući, razmislićete o ceni koju plaćaju svi profesionalci koji brinu o našem zdravlju, ljudi koji rade nemogući posao, dajući sve od sebe. Njihove radne nedelje traju po devedeset sedam sati, često imaju samo nekoliko sekundi da odluče o nečijem životu, a na redovan san i slobodno vreme odavno su zaboravili.
Jedno je sigurno – neverovatna životna priča u knjizi Ovo će malo da boli, smešna i bolna ispovest lekara-pripravnika neće vas ostaviti ravnodušnim. Autor ovog zastrašujućeg, istovremeno i duhovitog dnevnika je Adam Kej. Neko vreme je radio kao lekar, i upravo iz tih zapisa nastala je knjiga Ovo će malo da boli. Kej je danas nagrađivan komičar i pisac televizijskih i filmskih scenarija.
 

Нема коментара:

Постави коментар