уторак, 27. август 2019.

SERIJA “PREDSTRAŽA”






Piše: Gordan Gorunović


Pretpremijerna projekcija treće epizode, druge sezone serije “Predstraža” održana je u ponedeljak 26. avgusta u sali 1 Cineplexxu Ušće. Uvodni koktel održan je u foajeu sa standardnim fotografisanjem i intervjuisanjem glumaca i kreatora serije. Za sve koji seriju nisu ranije pratili objašnjena je scenarijska suština. Glumica Jelena Gavrilović je našla pravu reč za svoju ulogu iz našeg jezika. Ona je više vidarka nego isceliteljka kako ide u zvaničnom opisu.



Sama atmosfera je slična kao u “Igri prestola” s tim da je sama scenografija malo svedenija ali verujem da će imati svoju vernu publiku na našim prostorima. 



Mnogobrojna srpska kreativna ekipa se na kraju poklonila novinarima i publici uz veliki i dug aplauz.


Najnovija sezona je kompletno snimana i montirana u Srbiji, korišćene su brojne lokacije Beograda i okoline, ambijent tvrđave Kalemegdan kao i kompleksan studijski set. U snimanju druge sezone učestvovali su brojni lokalni filmski stvaraoci, među kojima je glumica Jelena Gavrilović, koja tumači jednu od novih glavnih uloga, isceliteljku Sanu Vasić; kostimografkinja Ivana Vasić English koja je unela slovenske motive u kostime novih likova; Igor Šunter, direktor fotografije; Milan Todorović, reditelj; glumci: Dragan Mićanović (kapetan Orlik), Miloš Timotijević (Varlek), Nikola Šurbanović (Merik), Nikola Rakočević (Brogan), Jelena Stupljanin, Ivan Ivanov, Marko Stojanović, Mladen Andrejević i mnogi drugi.



Džesika Grin vraća se kao Talon, jedina preživela iz rase “Crne krvi.” - U seriji Predstraža ona mora da nastavi sa ovladavanjem misterioznim super moćima koje poseduje, kako bi spasila sebe i završila svoje epsko putovanje da spase svet.



Na veliko insistiranje konferansijea Jelena Gavrilović nije želela da otkrije dalji razvoj priče i svoje uloge jer je na to obavezuje ugovor. Za sve znatiželjne i ljubitelje ovog žanra svakoga četvrtka emitovaće se nove epizode od 21 sat na kanalu Sci Fi. Poželimo puno sreće i uspeha ovom projektu koji svakako to zaslužuje.




Нема коментара:

Постави коментар