уторак, 13. август 2019.

Raskoš francuskog dvora, intrige i moć: Sestre Versaja




Roman Sestre Versaja je senzualna pripovest o moći, ljubavi i izdaji, smeštena na raskošnu pozornicu Francuske XVIII veka. Autorka Sali Kristi je naišla na priču o sestrama Nel sasvim slučajno tokom prikupljanja podataka o kralju Luju XV. Zaintrigirana, nastavila je da istražuje, da bi pažljivo odabrani materijal kasnije pretočila u knjigu. 

Porodica Nel bila je nadaleko poznata po lepoti i ljupkosti pet kćeri, od kojih će se čak četiri naći u kraljevom naručju, kada Luju XV posle sedam godina braka dosade zagrljaji njegove žene. U godinama koje dolaze, slatka i naivna Luiz, ambiciozna Polin, očaravajuća Dijan i pronicljiva Mari An suočiće se s mnogim patnjama, zaverama i spletkama kako bi se izborile za ljubav i moć. Peta devojka jedina je uspela da izbegne sudbinu svojih sestara, a svoju životnu priču ispričaće vam u romanu Sestre Versaja

Autorka Sali Kristi znala je da će biti pisac još u detinjstvu. U čarobni svet književnosti uvela ju je jedna veličanstvena knjiga o Meri Stjuart, kraljici Škota. Trenutno živi u Torontu i kada ne piše, vreme provodi istražujući stare spise. Njen roman Sestre Versaja svi ljubitelji dvorskih intriga i istorijskih romana mogu pronaći u Vulkan izdavaštvu.

 

Нема коментара:

Постави коментар