петак, 16. август 2019.

OTISAK VREMENA 70/Kajoko JamasakiU okviru ciklusa Susreti sa umetnicima, u subotu, 17. avgusta u 19h druženje sa Kajoko Jamasaki

Dr Kajoko Jamasaki (Kanazava, Japan) Doktor književnosti, profesor japanologije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, pesnikinja i književni prevodilac.


Diplomirala je na Filološkom fakultetu Hokaido univerziteta u Saporu (Japan). Bila je na specijalizaciji od 1979. do 1980. godine na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Godine 1981. boravila je na specijalizaciji na Institutu za glasbeno narodopisje (SAZU) u Ljubljani. Magistrirala je i doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu.
Član je više udruženja: Udruženje književnih prevodilaca Srbije, Srpsko književno društvao - potpresednica Upravnog odbora, Asocijacija nastavnika japanskog jezika kao stranog - okio, Asocijacija profesora japanskog jezika kao stranog u Evropi, saradnik Matice srpske.

Autor je brojnih knjiga poezije, zbirki eseja, studija, antologija, tekstova za kompozicije i prevoda.

Prijatelj Grafičkog kolektiva i saradnik u realizaciji nekoliko izložbi japanskih umetnika (Kenđi Nagai, Osami Arikata…)

Нема коментара:

Постави коментар