четвртак, 22. август 2019.

54. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti“ u Nišu



Ovogodišnji, 54. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti“ održaće se od 24. do 30. avgusta na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, u Nišu.

U takmičarskom programu 54. Filmskih susreta 25.avgusta biće prikazani i filmovi Kralj Petar Prvi Petra Ristovskog, Koja je ovo država Vinka Brešana. Dan kasnije posetioci Festivala videće još dva filma, Četiri ruže Vasilija Nikitovića i Teret Ognjena Glavonića. Filmovi Taksi bluz Miroslava Stamatova i Psi umiru sami Nikole Petrovića biće prikazani treće večeri Festivala, odnosno 27.avgusta. Ajvar Ane Marije Rosi i O životu i smrti Predraga Velinovića na repertoaru su 28. avgust, dok će fimovi Šavovi Miroslava Terzića i Pijavice Dragana Marinkovića biti prikazani 29. avgusta. Festival će otvoriti film reditelja Gorana Markovića Delirijum tremens, a iste večeri biće prikazan i film Koste Đorđevića Reži.


Nagrada „Pavle Vuisić“ koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije, ove godine biće uručena glumici Gorici Popović.

Nakon dodele nagrada poslednjeg dana Fesrivala, 30.avgusta, biće prikazana pilot epizoda nove sezone serije Senki nad Balkanom, ali i dokumentarac Kude je taj Niš o niškom pevaču Žiki Čokaliji, kao i crnogorski dokumentarno-igrani film o reditelju i profesoru Baji Šaranoviću, Poslednji Ju filmski romantik.



Članovi izborne komisije ove godine bili su Ognjen Rakčević, Dejan Dabić i umetnički direktor Festivala Vladan Živković.

Najavljen je i bogat program pratećih manifestacija, filmske projekcija u Festivalskom centru koji će se nalaziti u Hotelu „Ambasador“, projekcije u bioskopu Sinepleks, retro bioskop ispred Oficirskog doma, izložbe fotografija Jovana Šurdilovića i Vanje Kesera, izložba plakata sa Pulskog festivala. U planu je i održavanje okruglog stola čija je tema ove godine gluma u televizijskim serijama.

Cena kompleta ulaznica za Filmske susrete iznosi 2.000 dinara, a pojedinačnih karata, kojih će biti ukoliko ne budu prodati svi kompleti, 400 dinara.

Detaljnije o programu na sajtu festivala: https://www.filmskisusreti.rs/

Нема коментара:

Постави коментар