петак, 30. август 2019.

Serija GRUDI osvojila nagradu žirija u Seulu




Serija rediteljke Marije Perović Grudi  osvojila je Specijalnu nagradu žirija (uz južnoafričku seriju The Herd) u Južnoj Koreji na International Drama Awards 2019 na svečanoj ceremoniji dodele nagrada 28. avgusta u Seulu.


Marija Perović izjavila je tokom uručenja nagrade:  

“Drago mi je što ste ovde 8500 km  udaljeni od moje zemlje Crne Gore prepoznali iskrenost i predanost koju smo svi uložili u seriju GRUDI. I želela bih da se zahvalim svima koji su radili sa mnom, jer su svi zaslužni za ovaj divan uspeh.” 


Nakon ceremonije i proslave Marija je podelila sa nama utiske: 

“Gledala sam nakanadno direktan prenos dogadjaja ovdje u Seulu. I nezamislivo je da se vide kadrovi Nikšića, divna i meni prekrasna lica glumaca, da se čuje jezik ispod korejskog, koji mi razumijemo, oni ne....dok se ispisuje BREASTS...i da na kraju sam bila i srećna i ponosna, i nisam mogla da vjerujem da je svima nama istinski ,koji smo radili na GRUDIMA pripala specijalna nagrada žirija... Ovaj  fudbalski rečeno trofej bi sada nekako trebalo spakovati i prebaciti , a metaforično plasirati dalje svima onima koji jesu zainteresovani da vide GRUDI , nase GRUDI u velikom i umreženom svetu.”

Radnja serije smeštena je u Nikšić. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.



Uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica ...

Na osnovu serije napravljen je i film, po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, koji je imao uspešnu projekciju na festivalu u Herceg Novom i očekuje se da uskoro stigne u bioskope širom Srbije.

Нема коментара:

Постави коментар