уторак, 27. август 2019.

Knjiga koja će vam izmamiti i osmeh i suze: Umetnost vožnje po kiši


Duhovita i dirljiva, ali pre svega nežna i jedinstvena, knjiga Umetnost vožnje po kiši otkriće vam čuda i apsurde života i izmamiti vam i osmeh i suze. U pitanju je bestseler Njujork tajmsa, prodat u višemilionskom tiražu širom sveta. Istoimeni film, u kojem glavne uloge tumače Kevin Kostner (pozajmljuje glas glavnom junaku Encu), Milo Ventimilja i Amanda Sajfrid, premijerno će biti prikazan pred beogradskom publikom 29. avgusta, nakon čega će se ova dirljiva priča naći na bioskopskim platnima širom Srbije.
Kada je reč o vožnji po kiši, najbitnija je ravnoteža. Predviđanje i strpljenje. Važno je biti vlasnik sopstvenog tela. Verovati da je staza produženi deo automobila, da se kiša nadovezuje na stazu, a nebo na kišu. Glavni junak romana Umetnost vožnje po kiši, pas Enco, obožava da gleda televiziju, pogotovo dokumentarce. Iako deli ime sa slavnim Ferarijem, fizički uopšte ne liči na njega. Ipak jedno im je zajedničko – obojica obožavaju automobile i brzu vožnju. Zahvaljujući svom vlasniku Deniju, koji mu je kao brat, Enco je upućen u modele automobila, timove, vozače... I dok Deni mašta da postane profesionalni vozač trkačkih automobila, radi kao auto-mehaničar kako bi prehranio porodicu. Zbog nedostatka slobodnog vremena ne može u potpunosti da se posveti trkama, ali pravi je šampion kada je u pitanju vožnja po kiši. Svaka stranica knjige Umetnost vožnje po kiši otkriće vam avanture i situacije kroz koje su dva najbolja prijatelja tokom života prošla. Ovaj savršeni roman objedinjuje sve: ljubav, tragediju, iskupljenje, opasnost i najvažnije – naratora Enca, psa od kog možemo mnogo naučiti.
Autor knjige koja je osvojila srca čitalaca širom sveta je Gari Stajn, američki autor i filmski producent. U bogatoj karijeri pisca osvojio je i veliki broj književnih i filmskih nagrada. Godine 2001. dobio je dozvolu za vožnju trkačkih automobila u okviru Američkog kluba sportskih automobila i nameravao je da osvoji šampionat 2004. godine. Trkački san morao je da napusti nakon ozbiljne nesreće zbog vožnje po kiši.

Нема коментара:

Постави коментар