уторак, 27. август 2019.

Izložba fotografija "Crno - beli Niš"



"Crno - beli Niš" naziv je izložbe fotografija koju je pripremio sociolog i fotograf iz Niša Radule Perišić. Svečano otvaranje je zakazano za četvrtak 29. avgust od 20 sati u kafe baru "Dnevna soba". 

Ovo je prva izložba koja se realizuje u okviru projekta "Kreativni Niš" podržanog od strane Fonda za Jug Srbije, a koji realizuje udruženje "Štek house" iz Niša. 



"Ovom izložbom žeim da skrenem pažnju na par momenata u kojima sam zamrzo neke bitne, od mnogobrojnih, pa i manje bitne objekte grada Niša, za koje smatram da bi trebalo da ostanu upamćeni", kaže Radule Perišić pred svoju samostalnu izložbu. 


Radule Perišić sociolog po zanimanju bavi se fotografijom više od dve decenije, prvobitno još kao dete bio je oduševljen samim aparatima kao spravama, a kasnije je i vremenom počeo da se zanima i za samu fotografiju. Dugo se bavio fotografisanjem kao amater, dok je kasnije kao član foto kluba „Suva planina“ imao veliki broj izložbi kako klubskih tako i gostujućih, kod drugih klubova širom zemlje, na međunarodnim i inostranim izložbama. 


 „Kao sociolog u osnovi česta tema su mi ljudi i društveni događaji. Međutim neretko fotografišem arhitekturu, prirodu, životinje, apstrakcije itd...“ kaže Radule o svom radu i dodaje: „Na ovoj izložbi želim da predstavim neke objekte koji su značajni za naš grad. kao i neke momente iz samog grada.“



Izložba „Crno – beli Niš“ prva je u Nišu izložbi koje će biti realizovane u okviru projekta „Kreativni Niš“ koji je omogućio umetnicima da predstave svoj rad inspirisan gradom.

Нема коментара:

Постави коментар