уторак, 20. август 2019.

PIANO CITY NOVI SAD 2019






Od 5. do 8. septembra 2019. godine, u Novom Sadu, održati treće izdanje festivala PIANO CITY NOVI SAD pod sloganom ''Bojimo zvuk grada''. Preko 60 pijanista prodefilovaće Novim Sadom u četiri dana festivala. U programu će se naći koncerti kako profesionalnih pijanista, studenata, učenika srednjih i nižih muzičkih škola, tako i amatera entuzijasta, uz zastupljenost različitih žanrova.




 Programi za decu, koncerti autorske, klasične i džez muzike činiće saundtrek grada tokom četiri dana. Kao i do sad, zvuci klavira iznenadiće Novosađane na mestima gde ih najmanje očekuju i pozvati ihu otkrivanje novih bajkovitih kutaka u gradu, ne zaobilazeći ni uobičajene koncertne dvorane poput Sinagoge i Gradske kuće (pored pomenutih, neke od lokacija na kojima će se Piano City 2019. održati su i Galerija Matice Srpske, Dunavska saletla, Futoški park, Institut u Kamenici, škola Milan Petrović, Loquela škola engleskog jezika...).
 
Posebnost PIANO CITY® koncepta su kućni koncerti u domovima Novosađana koji će nastupiti u svom stanu ili ugostiti nekog od pijanista, a kojih će ove godine biti tri.
 
Svi pijanisti i muzički prostori su podjednako važni za održavanje i autentičnost trećeg Piano City-ja.


 
 
Imena koja izdvajamo sa ovogodišnjeg izdanja festivala su umetnici koji već dugi niz godina imaju impresivne karijere, u zemlji i inostranstvu: Majamisty TriO, Kosta Jevtić, Marko Pejčić, Michael Essl, Fabrizio Grecchi, Jelena Simonović Kovačević, Klavirski duo Elena Šever i Jelena Minić, Arsen Čarkić, Jelena Bajić, Nataša Penezić. Svi sadržaji festivala su besplatni.
 
Piano City se održava po licenci pijaniste Andreasa Kerna kojije 2010. godine pokrenuo festival u Berlinu. U narednim godinamapočeo je da osvaja Italiju, a Novi Sad je postao četvrti u nizu Piano City gradova: Berlin, Milano, Napulj, Novi Sad, Trst, Palermo, Pordenone.
 
PIANO CITY NOVI SAD organizuje udruženje Mistyland, uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada.  Više o festivalu možete pronaći OVDE.



Нема коментара:

Постави коментар