уторак, 5. фебруар 2019.

Kutija u Maloj galeriji ULUPUDS-a





U  utorak 5. februar a u 19 časova u Maloj galeriji ULUPUDS-a, Uzun Mirkova 12, Beograd, biće otvorena izložba  KUTIJA.



Kutija kao tema probudila je inspiraciju, kreativnost i maštu umetnika različitih  generacija i autorskih rukopisa  koji  su svoje kreativne radove izložili na postavci KUTIJA u Maloj galeriji ULUPUDS.


Povod za organizovanje prodajne izložbe ovakvih eksponata je bila želja kustosa Zorice Djermanov i Maje Škaljac Stanošević da aktiviraju umetnike  da razmišljaju na temu : kakva sve može biti unikatna kutija, kako spakovati novogodišnji, božićni ili rodjendanski poklon u jednu ručno radjenu  kutiju, da li kutija može biti instalacija , a da istovremeno nije utilitarna , može li biti  dekorativni predmet  i ukrašavati  nečiji  dom ili poslovni prostor...



Odjek na koji je naišla ova tema kod naših umetnika je sve pozitivno i prijatno iznenadio- od svežih, kreativnih ideja srednješkolaca iz Tehnoarta, preko interesantnih radova studenata sa FPU i FLU do umetničkih remek dela naših eminentnih umetnika. Različiti formati ( od minijature do  većih dimenzija ), raznorodni materijali ( keramika, drvo, karton, plastika, koža, tekstil, metal... ) i tehnike izrade su rezultat koji smo dobili od  umetnika koji su se odazvali na naš poziv i koji  će obradovati Beogradjane i goste našeg grada ovim umetničkim delima.



Izložba je otvorena da kraja ovog meseca.

Нема коментара:

Постави коментар