недеља, 3. фебруар 2019.

ПРВАК НАЦИОНАЛНЕ ОПЕРЕ УКРАЈИНЕ ГОСТУЈЕ У БАЛЕТУ „КРЦКО ОРАШЧИЋ”



 
   
У уторак, 5. фебруара на Великој сцени (19:30), биће изведен балет П.И.Чајковског „КРЦКО ОРАШЧИЋ“ у којој гостује првак Националне опере Украјине „Т. Шевченко” Денис Недак у насловној улози . Недак  је последњих година чест гост Балета Народног позоришта у Београду

Кореограф је Константин Костјуков Диригент Ђорђе Павловић, чланови Дечијег хора „Хориславци“ у улогама Анђела.


У представи учествују солисти, целокупни ансамбл Балета и Оркестра Народног позоришта у Београду под диригентском управом Ђорђа Павловића, као и чланови Дечијег хора Хориславци" у улогама Анђела.     

Сценографију и костиме креирала је Ангелина Атлагић.

Балет "Kрцко Орашчић", премијерно  је изведен 18. марта 2014. године на Великој сцени Народног позоришта, то је бајковита божићна авантура, заснована на причи Е.Т.А. Хофмана „Kрцко Орашчић и Kраљ мишева“, написаној 1816. године. Овај балетски спектакл посебно је намењен најмлађој публици.

Денис Недак  је носилац је престижног националног признања – Заслужни уметник Украјине (2011). Школовао се на Балетској академији у Кијеву где је и отпочео професионални рад у театру. Првак Националне опере у Кијеву постаје 2008. године.

Одиграо је бројне главне улоге у следећим балетима: Крцко Орашчић, Лабудово језеро, Успавана лепотица, Бајадера, Дон Кихот, Жизела, Корсар, Спартак, Рајмонда и друге. Носилац је бројних признања и награда на међународним такмичењима.

Одликује се префињеном класичном техником, посебно у лирско-романтичарском стилу.

Стални је гост бројних балетских фестивала у Русији и Европи. Наступао је у Јапану, Грчкој, Немачкој, Швајцарској, Италији, Шпанији, Португалији, САД, Француској...

Нема коментара:

Постави коментар