петак, 2. фебруар 2018.

“Развојни пут Боре Шнајдера”, Српскe драмe Народног позоришта из Приштине у Народном позоришту у Београду




Ансамбл Српске драме Народног позоришта из Приштине, са седиштем у Грачаници, гостоваће 5. фебруара (20:30) на Сцени „Раша Плаовић“ са комедијом “Развојни пут Боре Шнајдера”, по тексту Александра Аце Поповића, у режији Бобана Скерлића.

Иако је радња представе смештена у давно прошле деценије претходног века, њена тема је актуелна и данас јер се, према речима редитеља, бави некомпетентношћу људи на руководећим положајима.

У подели су Игор Дамњановић, Дејан Цицмиловић, Бранко Бабовић, Небојша Ђорђевић, Бојан Стојчетовић, Милан Васић, Аника Грујић, Ивана Ковацевиц и Александра Цуцић.

Представа је премијерно изведена 28. јануара 2016. године у сали Дома културе "Грачаница".

"Развојни пут Боре Шнајдера" проглашен је половином деведесетих од критике за најбољу српску драму друге половине двадесетог века.

У њој писац прати неколико релација, од којих су најважније социјалистичко-друштвени миље, у коме се успињу неспособни и за послове неприпремљени каријеристи.

Осликан је и сукоб друштвеног и приватног посла, као и сусрет малог, анонимног човека са идеологијом и њеним језиком и законима.

Нема коментара:

Постави коментар