уторак, 20. фебруар 2018.

Akciona horor komedija snimana u Srbiji na 46. FEST-u


Selekcija Thrills&Kills i ove godine donosi udarnu dozu adrenalina na FEST, a mi vam predstavljamo ostvarenje PODIVLJALI/MAYHEM, akcionu horor komediju snimanu u Srbiji. U glavnoj ulozi našao se Stiven Jan, domaćoj publici poznat kao Glen, jedan od omiljenih junaka iz serije The Walking dead, a njegovu partnerku glumi mlada glumica Samara Viving.

Celokupna radnja filma dešava se u jednoj zgradi, sedištu zloglasne advokatske firme.

Advokati ove firme su nedavno uspešno odbranili klijenta koji je počinio ubistvo pod uticajem novog virusa ID-7, što je postavilo presedan i omogućilo obolelima da izbegnu legalne posledice za svoje postupke. Čini se da je presuda stigla u pravi čas, jer je ID-7 dospeo u sedište firme i ubrzano se širi zgradom. Na sreću, virus nije smrtonosan i može da se izleči, lek je već pušten u ventilacioni sistem i za nekoliko sati sve će biti u redu- pod uslovom da posle nekoliko sati iko ostane živ u zgradi. 

ID-7 ima vrlo interesantne posledice po ljude- uklanja sve inhibicije i moralni integritet, omogućavajući najmračnijim impulsima i instinktima da izbiju na površinu. Glavni junaci su Derek, advokat koji je upravo otpušten, i Melani, žrtva mutnih radnji advokata koja se slučajno zadesila u zgradi u trenutku izbijanja karantina. Njih dvoje odlučuju da se zajedno probiju do kancelarije na vrhu gde su se zabarikadirali šefovi firme, što će sasvim očekivano biti krvava, ali i zabavna avantura.

Reditelj Džo Linč o svojoj ideji iza projekta je rekao sledeće: 

"Ovo je film o borbi protiv pasivne agresije. Svi žele da diskutuju umesto da jednostavno kažu "ne" i "ne dopada mi se to"! Zašto moramo da imamo još jedan sastanak, još jednu konsultaciju? Zato što u suprotnom neko može da povisi glas? Neko može da se uvredi? Danas svi paze da ne povrede nečija osećanja da ih neko ne bi tužio, to je problem sa korporativnim svetom. To je zmija koja jede svoj rep, jer niko ne može da bude iskren, to je takva umrtvljujuća situacija gde niko ne može da bude ono što stvarno jeste."

Linč je svoj prethodni film, Everli, snimio u Srbiji, te se zahvaljujući pozitivnom iskustvu vratio i sa sledećim projektom. "Bilo je to kao da sam došao kući kod porodice i prijatelja" izjavio je Linč, koji je i u ovom filmu angažovao veliki broj članova ekipe iz Srbije. I dok su se srpski filmski radnici postarali da sve besprekorno funkcioniše iza kamere, neki naši poznati glumci našli su se i ispred kamere- Nina Seničar, Irfan Mensur, Bojan Perić, Vladimir Aleksić i mnogi drugi odigrali su epizodne uloge u ovom ostvarenju.
 
27feb 22:00h Dvorana Kulturnog centra
28feb 10:00h Dom omladine
01mar 16:00h Cinegrand - Capitol Park Rakovica
 

Нема коментара:

Постави коментар