петак, 23. фебруар 2018.

46. FEST - IGRA MAČKE I MIŠA




Igra mačke i miša  je često pogrešno tumačena. Miš u potrazi za sirom, često je naletao na prepreku oličenu u mački, njegovom smrtnom neprijatelju. Time se oslikavala dominacija jedne strane nad drugom u nekom okršaju, i bespomoćnost s druge, što se često nije ispostavljalo kao najtačnije. Počev od crtanih filmova, miš je umeo da iznenadi. Difolti služe da bi se rušili.

Dosad, ipak, nismo imali priliku da miša, potencijalnu žrtvu vidimo u koži predatora. U koži onog ko seje strah i smrt. Koji je rođen  iz straha. U koži onog ko može da uzvrati...

Doći će maca na vratanca...



Aleks i Selma su zaljubljeni par, koji se nalazi na proputovanju po Bosni i Hercegovini. Iznenada, u šumi prepunoj mina i jednim  skloništem, Selma oseti da ih neko progoni. Iz šume se pojavljuje...

Film aktuelizacija problem postratnih trauma i nesigurnosti kao nukleusa budućih sukoba, iznoseći stav da niko i nigde nije imun na ovu globalnu pošast. Čak i ako niste pročitali najavu, videćete po građenju napetosti, da je u pitanju španski film karakterističnog zapleta i stila dobro nakalemljen na bosanski plodonosni teroar. 



Jajo Herero rođen je u Asturijasu, 1979. godine. Karijeru je započeo kao reditelj na filmu i radeći reklame za vodeće međunarodne brendove (Ferrari, Coach, Grazia). Njegovi kratki filmovi postigli su veliki uspeh na prestižnim festivalima kao što je Nedelja kritike na Kanskom festivalu, Katalonski međunarodni festival fantastičnog filma u Sidžesu, filmski festival Trajbeka u Njujorku i drugi, osvojivši više od sto nagrada. Poznat je po ostvarenjima Picnic, Safari i svom dugometražnom debiju Igra mačke i miša.

Španija / 2017 | 90’

IGRA MAČKE I MIŠA/MAUS / THE MAUS


Država:     Španija / 2017
Program:     Thrills and kills
Trajanje:     90’
Režija:     Yayo Herrero (as Gerardo Herrero Pereda)
Scenario:     Yayo Herrero (as Gerardo Herrero Pereda)
Uloge:     August Wittgenstein, Alma Terzić, Ella Jazz, Aleksandar Seksan, Sanin Milavić
Festivali:     2017 Sidžes, Ostin, Čikago / Sitges Film Festival, Fantastic Fest, Chicago International Film Fest
Filmografija:     2017 Maus / The Maus / Igra mačke i miša
Fotografija:     Rafael Reparaz
Montaža:     José Manuel Jiménez
Muzika:     The Youth
Producent:     Jesús Ulled Nadal, Enrique López Lavigne
Produkcija:     Cine365 Film, Apaches Entertainment, Dynamite Films
Nagrade:     2017 Fantastic Fest  - “Next Wave” Features - Special Mention

Нема коментара:

Постави коментар