понедељак, 12. фебруар 2018.

Концерт пијанисте Ивана Башића у Старом двору

Свечана сала Скупштине Града, Драгослава Јовановића 2

Уторак, 13. фебруар у 20.00
 
Концерт пијанисте Ивана Башића
 
Пијаниста Иван Башић је добитник новоустановљене награде Невена Поповић, коју додељује Факултет музичке уметности у Београду за најбољи концерт у претходној сезони и тим поводом одржаће концерт у уторак 13. фебруара у Свечаној сали Скупштине Града. У својој занимљивој каријери освојио је бројне награде међу којима се истиче  прва награда на конкурсу Шопен у Риму и специјалне награде за најбољег учесника из источноевропских земаља, прве награде на такмичењима Бањалучки бијенале, Даворин Јенко и Михаило Вукдраговић, као и бронзане медаље на првом издању фестивала Бољшој, те признања на Републичком такмичењу младих музичара, где је два пута проглашен лауреатом.
Програм:

Волфганг Амадеус Моцарт              
Соната у а–молу, К. 310
Франц Лист                        
Балада бр. 2 у ха–молу,  S. 171
Морис Равел
Гаспар ноћи

Иван Башић (Београд, 1996) је започео музичко образовање у МШ Коњовић у класи проф. Љубинке Кујунџић, наставио у СМШ Мокрањац у класама проф. Милице Васиљевић-Бисенић и проф. Жељке Воркапић. Дипломирао је на ФМУ у Београду, где је студирао клавир код проф. Невене Поповић, проф. Владимира Цвијића и проф. Владимира Милошевића. Тренутно се усавршава на Универзитету уметности у Цириху, у класи истакнутог пијанисте Константина Шербакова.

Наступао је широм Србије на значајним музичким фестивалима, као што су БЕМУС, НОМУС, СОМУС, Тисин цвет, као и на концертима у Аустрији, Немачкој, Швајцарској, Италији, Египту, Грчкој, БиХ и Црној Гори. Као солиста је наступао са Симфонијским оркестром РТС и Нишким симфонијским оркестром. Сарађивао је са диригентима Миленом Ињац, Бојаном Суђићем, Владимиром Милићем, као и са истакнутим музичарима своје генерације – Уном Станић, Иреном Јосифоском, Немањом Белејем и Младеном Проданом. Наступао је са Јованом Колунџијом на турнеји којом је истакнути виолиниста обележио Златни јубилеј на концертном подијуму.
Носилац је годишњег признања часописа Музика класика за младог извођача (2013) и добитник највиших студентских награда ФМУ у Београду (фондова Олга Михаиловић, Емил Хајек за најталентованијег, односно најперспективнијег младог пијанисту, као и награде Невена Поповић).

Концерт се реализује у сарадњи са Факултетом музичке уметности у Београду.

Улаз је слободан.

Нема коментара:

Постави коментар