понедељак, 3. октобар 2016.

Izložba "RAZMIŠLJAJMO NA NOVI NAČIN - UČIMO OD PRIRODE"


Otvaranje izložbe u utorak, 04. oktobra u 15:00
Izložba traje do 19. oktobra 2016.
Hol Velike sale Doma omladine Beograda

Izložba „Razmišljajmo na novi način“ u nama budi osećaj za planetu Zemlju i pomaže nam da izgradimo adekvatan i produktivan stav prema njoj i prema četiri osnovna elementa. Ona nas upozorava na to da klimatske promene, ograničenost resursa i problemi koje je izazvao sam čovek ostavljaju dubok trag na našem vlastitom životnom prostoru. Pored toga, navodi nas na spoznaju da i sami možemo doprineti zaštititi četiri osnovna elementa i planete Zemlje, tako što ćemo se brižljivije ophoditi prema njima. To je nešto čemu svako od nas može učiniti.

Izložba „Razmišljajmo na novi način“ ima, međutim, još jedno težište, a to je nemački jezik. Posetioci će shvatiti da je nemački jezik zabavan, kao i da na tom jeziku već mnogo šta razumeju, iako možda ne baš sve.

Na spoljnoj strani svih tematskih paviljona očekuje nas zanimljiv filmski materijal, koji ističe iskonsku snagu svakog elementa i ono što je kod tog elementa pozitivno. Kratki spotovi sa slikama i tekstom govore ponešto što već znamo, ali i ponešto novo. Rasvetljavajući brojne detalje, oni nam pokazuju to koliko nam je svaki od četiri osnovna elementa blizak i kakav je njegov značaj za naš život. Tako se istovremeno ističe i kulturološko značenje četiri osnovna elementa.

Unutrašnjost paviljonâ nudi činjenice o pojedinačnim elementima, predstavljajući ih pomoću fotografija, ilustracija i teksta. U svakom od paviljona uz to ćete naći sadržaje koji posetiocima omogućavaju aktivan pristup izložbi, kao i po jedan zanimljiv trodimenzionalni objekat.

Pozivamo vas da posetite izložbu „Razmišljajmo na novi način“ i tako otkrijete brojne zanimljive i neočekivane činjenice.

Нема коментара:

Постави коментар