петак, 28. октобар 2016.

Културни елемент отвара сезону ''Музички сводови Београда 2016/17''


Културни елемент отвара сезону ''Музички сводови Београда 2016/17'' перформансом
Plaisir d'amour.

У сарадњи са 56. Октобарским салоном, Културни елемент и Музеј града Београда вас позивају на музичко-сценски перформанс „Plaisir d'amour“.

Перформанс ће се одржати у суботу 29. октобра са почетком у 20 часова у Музеју града Београда, Ресавска 40б, а том приликом ће се свечано отворити и друга по реду концертна сезона „Музички сводови Београда“.

О перформансу „Plaisir d'amour“

Уједињујући музику, театар и покрет, а у симбиози са идејом овогодишњег Октобарског салона, музичко-сценски перформанс „Plaisir d'amour“ представља пламен натприродне љубави. Инспирисани познатом песмом композитора Жан-Пол-Егид Мартинија, на стихове Жан-Пјер Кларис де Флоријана, ауторски тим композитор Иван Плазачић, редитељ Тадија Милетић и кореограф Марина Милетић креирали су корео-музичко дело рефлектујући питање које се већ вековима намеће а то је како достићи и одржати пламен вечите љубави.

О концертној сезони „Музички сводови Београда“

Уз жељу да публици понуди разноврсне и атрактивне концерте, као и ново, још невиђено искуство Културни елемент је покренуо низ концертних активности у сарадњи са Музејем града Београда. Сједињујући музику са другим уметностима, идеја ове сезоне је да сваки од концерата буде приказан као својеврсна уметничка форма. Музички уредник сезоне је пијанисткиња Дина Чубриловић, а сама реализација концерата укључује велики број чланова Културног елемента. До сада су реализовани концерти домаћих и интернационалних уметника у Конаку кнегиње Љубице, а у сезони 2016/17 планирани су догађаји у свим музејима у саставу Музеја града Београда.

Oktobarski salon Muzej grada Beograda Kulturni element

Нема коментара:

Постави коментар