четвртак, 27. октобар 2016.

U okviru 48. BEMUS-a, u nedelju, prvi put u Srbiji nastupiće Bavarski kamerni orkestar


U okviru 48. BEMUS-a, u nedelju 30. oktobra u 20.00 u Kolarčevoj zadužbini, prvi put u Srbiji nastupiće Bavarski kamerni orkestar.

Ansambl je osnovan 1979. godine u idiličnom banjskom gradu Bad Brikenau, i okuplja odlične profesionalne muzičare iz Centralne Evrope, posvećene kamernoj i orkestarskoj muzici, a posebna pažnja je usmerena na muzičko obrazovanje mladih, u saradnji sa školama i drugim obrazovnim institucijama.

Orkestar je ostvario saradnju sa nekim od najvećih kompozitora druge polovine 20. veka- Pjer Bulez, Arvo Pert, Morton Feldman, Karl-Hajnc Štokhauzen, kao i sa renomiranim solistima među kojima su Danijel Miler-Šot, Albreht Majer, Radovan Vlatković, Sergej Nakarjakov i Sreten Krstić, koji će u Beogradu nastupiti kao njihov koncertmajstor.

Na programu beogradskog koncerta naći će se Svita za gudače Frenka Bridža, Betovenov Gudački kvartet op. 95 (u aranžmanu za gudački orkestar) i Koncert za klavir i orkestar br. 2, Frederika Šopena, gde će se predstaviti Nataša Veljković, naša poznata pijanistkinja sa impozantnom solističkom karijerom, dugogodišnji profesor Univerzita za muziku i izvođačke umetnosti u Beču.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarca po ceni od 800, 1000 i 1200 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар