понедељак, 31. октобар 2016.

Predstavljen novi album pevačice Irene Blagojević. “Blistavi grad”

U okviru pratećeg programa 32. Beogradskog džez festivala, u subotu 29. oktobra od 18 časova u Glavnom holu Doma omladine Beograda, je održana promocija novog albuma pevačice Irene Blagojević. “Blistavi grad”, u izdanju PGP-RTS-a, rađen je u džez-pop žanru, u kojem Irena prednjači na domaćoj sceni, nametnuvši se kao zreo vokalista, specifičnog i prepoznatljivog stila, ali i kompozitor, aranžer i tekstopisac. Irena će uživo izvesti nekoliko numera sa novog izdanja i potpisivati diskove, a ulaz je slobodan.


U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih džez diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, novi album donosi devet pesama koje će rado slušati ne samo ljubitelji džeza, već i šira publika. Pored Irene (autor i tekstopisac za većinu numera, aranžmani), na stvaranju “Blistavog grada” su radili i kompozitor Lazar Avramović, tekstopisac Dejan Ivanović, kao i Aleksandar Bahun, Ivan Aleksijević i Nebojša Zulfikarpašić (aranžmani). Album je sniman u Studiju 6 RTS-a, snimatelj je Miki Todorović.

Kao diplomirani flautista do 2000. godine Irena Blagojević je uspešno gradila karijeru u domenu klasične muzike, radeći istovremeno i kao profesor flaute. Pevanje je dugo doživljavala kao svoju “drugu ljubav”, pa je kao pobednik “Večeri mladih nada” na “Beogradskom proleću” 2000. godine stekla pravo da učestvuje na festivalu “Slavenski bazar” u Kijevu, gde je takođe osvojila prvo mesto. Godine 2008. odlučila je  da započne solo karijeru u drugačijem muzičkom stilu, a pažnju je skrenula već prvim albumom ”Jutro bez ljubavi” na kojem se predstavila izgrađenim stilom interpretacije, ali i kao autor više od polovine tekstova, muzike i aranžmana.

Između dva albuma objavila je zapažene singlove: soul pesmu “Lonely Days” na engleskom i disko-fank-džez “Memories of You”, koju je pratio i veoma atraktivan i duhovit lutkarski spot, neuobičajen za domaću muzičku scenu, ali je bila i veoma aktivna u koncertnim i klupskim nastupima. Uspešne koncerte u prethodnom periodu održala je u Domu omladine Beograda, Sava Centru, nastupila je na Kolarcu sa Big Bendom RTS-a, kao i na nekoliko džez festivala (Bijelo Polje, Cetinje, Valjevo, Sremska Mitrovica, Nišvil...), uz redovne klupske svirke (Muha Bar, Restoran Đorđe…).
Irena Blagojević značajan deo vremena posvećuje i pedagoškom radu – već 6 godina vodi svoju školu pevanja, namenjenu mladim i talentovanim muzičarima koji žele da savladaju i usavrše pevanje, kroz individualnu nastavu, koja podrazumeva upoznavanje sa različitim pevačkim stilovima.

Nedavno je počela da radi i kao vokalni predavač za EI sistemu Srbije i u školi Master Blaster kao profesor pevanja .

Нема коментара:

Постави коментар