понедељак, 17. октобар 2016.

48. BEMUS-Vojvođanski simfonijski orkestar


solista Dragan Đorđević "Suzuki " (violoncelo), dirigent Emil Tabakov

Vojvođanski simfonijski orkestar će prirediti veče kompozicija ruskih velikana, Sergeja Rahmanjinova i Dmitrija Šostakoviča, u petak, 28. 10. 2016. na Kolarcu, u sklopu 48. BEMUS-a, a u organizaciji Centra beogradskih festivala / CEBEF-a.

Kao solista u Šostakovičevom Koncertu br. 1 za violončelo i orkestar, jednom od tehnički najzahtevnijih dela komponovanih za ovaj instrument, predstaviće se naš poznati violončelista Dragan Đorđević “Suzuki”, profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Dmitrij Šostakovič je komponovao koncert za svog prijatelja, slavnog violončelistu Mstislava Rostropoviča, koji ga je premijerno izveo 1959. godine. Legenda kaže da je popularni “Slava” naučio delo za samo četiri dana!  

Na programu koncerta se nalazi i Simfonija br. 2 Sergeja Rahmanjinova. Ovaj dragulj među simfonijama, delo koje pleni lepotom harmonija i dubokom emotivnošću, spada – uz klavirske koncerte – među najpoznatija ostvarenja ovog kompozitora.

Emil Tabakov, priznati bugarski dirigent i nekadašnji šef-dirigent Beogradske fliharmonije, vodiće ovom prilikom Vojvođanski simfonijski orkestar, ansambl koji se istakao kvalitetnim izvođenjima širokog žanrovskog repertoara u rasponu od “klasika” do savremene muzike. 

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarca po jedinstvenoj ceni od 600 dinara.
 

Нема коментара:

Постави коментар