четвртак, 13. октобар 2016.

Uglednu glumačku nagradu Udruženja dramskih umetnika Srbije – Nagradu Ljubinka Bobić za 2015. godinu dobija Olgi Odanović


Uglednu glumačku nagradu Udruženja dramskih umetnika Srbije – Nagradu Ljubinka Bobić za 2015. godinu - svečano uručiti dramskoj umetnici Olgi Odanović 15. oktobra 2016. godine, odmah nakon izvođenja predstave Bela kafa na sceni Raša Plaović  Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predstava počinje u 20:30 sati i traje do 22:45.


 

Da podsetimo: glumica Olga Odanović je 5. laureat bijenalne Nagrade „Ljubinka Bobić“, koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na polju komedije. Gospođa Odanović je nagrađena za ulogu Majka Janje u predstavi Bela kafa Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića, u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu. U konkurenciji za nagradu bila su sva glumačka ostvarenja na polju komedije premijerno izvedena u profesionalnim pozorištima Srbije u periodu od 1. septembra 2013. do 31. avgusta 2015. godine, a ovoga puta nominovano je čak 27 glumačkih ostvarenja.


Žiri je odluku doneo jednoglasno 16. maja 2016. godine, a radio je u sastavu: prethodni laureati Jelisaveta Seka Sablić i Goran Jevtić (predsednik Žirija), glumac Bojan Krivokapić i reditelj Slavenko Saletović.



Nagrada se sastoji od bronzane plakete sa likom Ljubinke Bobić, rad akademskog vajara Marine Nićiforović, origanalne oslikane diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i od novčanog iznosa.

 



Нема коментара:

Постави коментар