уторак, 4. октобар 2016.

Изложба цртежа и графика КАРЛA КОРАБA



Медија центар „Одбрана” и Аустријски културни форум Београда са задовољством ће београдској публици премијерно  представити 25 графика аустријског ликовног уметника Карла Кораба, насталих у различитим фазама уметниковог стваралаштва.

Карл Кораб је рођен 1937. у Фалкенштајну у Доњој Аустрији. Академију ликовних уметности у Бечу завршио је 1964. године у класи професора Сергијуса Паусера. Од 1960. године имао је бројне самосталне изложбе и био учесник многих групних изложби у Аустрији и у иностранству. Кораб је веома свестран уметник који се изражава у различитим техникама, као што су уље на платну, графике, колажи, сито штампа и литографије.

Отварање изложбе заказано је за 6. октобар 2016. године у Малој галерији Дома Војске Србије, са почетком у 19 часова. На отварању, присутнима ће се обратити:  Јелена Кнежевић, начелник Галерије Дома Војске Србије; Јоханес Иршик, директор Аустријског културног форума у Београду и Карл Кораб, аутор поставке.

Изложбу радова Карла Кораба заинтересовани могу погледати до 27. октобра 2016. године, свим даним, осим недељом, у времену од 11 до 19 часова.

Нема коментара:

Постави коментар