четвртак, 30. мај 2019.

Promocija knjige Marka Mihajlovića " Život pod ružičastim trouglom "






Kc Baraka (Makedonska 42, ulaz iz Nušićeve) 30.maj u 20 h

Roman „Život pod ružičastim trouglom“ Marka Mihajlovića govori o životima dva junaka, Darela koji je preživeo grozote logora smrti za vreme Drugog svetskog rata usled primene paragrafa 175 nemačkog krivičnog zakona i Viktora koji se bori sa svojom teškom bolešću i prihvatanjem sebe onakvog kakav jeste predočava besmisao i svu strahotu diskriminacije kao i to da ona postoji i dalje, u raznim formama, te da i danas ružičasti trougao, koji je Darel nosio u logoru smrti, mogu poneti mnogi koji su drugačiji i izopšteni iz društva.


Autor se zato na kraju romana moli za sve one koji i danas žive pod ružičastim trouglom da nađu snage da izdrže, da život uzmu u svoje ruke i „da zbace stigmu, dignu glavu i nastave bolje u danima koji se nižu.“


Marko Mihajlović je rođen 1977. godine u Požarevcu, gde je završio osnovno i srednje obrazovanje. Uporedo se bavi pevanjem i plesom u kulturnoumetničkim i akademskim umetničkim društvima, gde uz studije nastavlja i sa školovanjem pevanja. Autor je više kratkih umetničkih filmova. Autor je više likovnih korica knjiga proze.Više puta je izlagao svoje radove na kolektivnim likovnim izložbama a prošle godine bio je kustos međunarodne multimedijalne izložbe na kojima su svoja dela predstavili umetnici iz Srbije, Austrije, Izrtaela, Nemačke i Argentine. 
 
U decembru 2018. godine, objavio je knjigu "Život pod ružičastim trouglom" koja je nominovana za nagradu DUGA za 2018/2019.

Нема коментара:

Постави коментар