уторак, 14. мај 2019.

MUZIČKO POETSKI KABARE "DA TO SU BILI DANI" U JAZZ KANTINI LISABON




Muzičko poetski kabare "Da, to su bili dani" u izvođenju Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića biće održan 24. maja u Jazz kantini Lisabon (Kombank Dvorana) s početkom u 22 časa. Sa njima će na sceni zablistati Nina Ćosić i Voja Savić.

Kabare se pod ovim imenom izvodi od 2004. godine, a do januara 2019. odigran je čak 290 puta. U pitanju je kombinacija muzike i poezije, pa će posetioci moći da uživaju u stihovima Crnjanskog, Simovića, Bećkovića, srpskoj izvornoj pesmi, ali i hitovima Bitlsa, Balaševića, Dilana, Bjelog dugmeta, Arsena Dedića, Vaje kon dios.


Umetnici sviraju gitare, okarinu, saz, ali i druge instrumente, a  uoči nastupa u Jazz kantini Lisabon poručuju:

"Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena.  Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju."


 Prodaja karata za ovaj događaj je na blagajni Kombank Dvorane i svim prodajnim mestima Ticket vision-a.

Нема коментара:

Постави коментар