петак, 24. мај 2019.

Dvojica osumnjičenih, dve identične priče - Kome ćete poverovati?


Uzbudljiv, napet i nepredvidiv roman Pedeset pet pisan je za sve ljubitelje atmosferičnih trilera s mističnim obrtima. Nedavno su za ovaj roman otkupljena i filmska prava pa u narednom periodu možemo da očekujemo i ekranizaciju.
U središtu romana Pedeset pet je policijski narednik Čandler Dženkins, koji s ponosom vodi gradsku policijsku stanicu u Vilbruku. U mirnom gradiću na obodu neistraženih divljina zapadne Australije najteži slučajevi tiču se porodičnih razmirica i žalbi na buku komšija. Međutim, idilu mirnog mesta narušiće dolazak povređenog čoveka u stanicu. 
Njegovo ime je Gabrijel. Seća se da se našao u brvnari u planinama, gde ga je vezao lancima čovek po imenu Hit. Gabrijel tvrdi da je u pitanju serijski ubica koji je lišio života pedeset četiri osobe. Izbegao je da bude pedeset peti. Dok se organizuje potraga za Hitom, u policijskoj stanici pojavljuje se još jedan čovek, upravo pod tim imenom. Hit tvrdi da ga je u brvnari držao serijski ubica, ali po imenu Gabrijel. Takođe, bio bi njegova pedeset peta žrtva. Imamo dvojicu osumnjičenih. Dve potpuno identične priče. Kome ćete poverovati?
Autor ovog neobičnog trilera, Džejms Delargi, rođen je u Severnoj Irskoj, ali radio je i živeo u mnogim državama sveta, uključujući i Južnu Afriku, Australiju i Škotsku. Trenutno živi u delimično ruralnom delu Engleske.
Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo veliki broj sličnih naslova, među kojima su Bez izlaza Tejlora Adamsa, Trinaest Stiva Kavane i Anabel Line Bengtsdoter.

Нема коментара:

Постави коментар