среда, 15. мај 2019.

Potresan roman "Dok još nismo bile vaše"


Zasnovan na istinitim događajima, roman „Dok još nismo bile vaše“ američke književnice Lize Vingejt govori o siročićima otetim iz svog doma, o ljubavi i tajnama koje uzimaju danak.

Memfis, 1939. Bezbrižno detinjstvo dvanaestogodišnje Ril Fos i njene tri mlađe sestre i brata biće naglo prekinuto kada ih nepoznati ljudi otrgnu iz njihovog doma na obali Misisipija. Bačena u sirotište, deca će ubrzo shvatiti da više nikada neće videti svoje roditelje. Misteriozno Udruženja domova za nezbrinutu decu Tenesija zauvek će odrediti njihovu sudbinu.

Ejken, Južna Karolina, danas. Ejveri Staford, uspešna advokatkinja kojoj sve ide od ruke, vraća se u svoj rodni grad. Jedan slučajan susret ostavlja je s neugodnim pitanjima. Koja je prava priča o njenoj porodici? Ejveri počinje da istražuje, ne znajući da će uskoro otkriti tajne koje su bile zakopane godinama.

Da je reč o velikom svetskom književnom hitu potvrđuje podatak da je roman prodat u više od milion i po primeraka, da je proveo 47 nedelja na prvom mestu bestseler liste Njujork tajmsa.

Kao početnu tačku za pisanje romana Liza Vingejt je iskoristila jedan od najpoznatijih američkih skandala u kome je Džordžija Tan, upravnica jedne memfiske organizacije za usvajanja, otimala i prodavala siromašnu decu imućnim porodicama širom zemlje.

Liza Vingejt je bivša novinarka, motivacioni govornik i autorka više od dvadeset bestseler romana. Njen rad je osvajao ili bio nominovan za brojne nagrade, među kojima su „Pat Conroy“ za najbolju knjigu američkog juga, književna nagrada Oklahoma, nagrada Kerol, nagrada Kristi i nagrada po izboru kritičara časopisa RT. Vingejtova živi u planinama Uačita na jugozapadu Arkanzasa.

Roman „Dok još nismo bile vaše“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Нема коментара:

Постави коментар