понедељак, 27. мај 2019.

STEINWAY & SONS KONCERTNA SEZONA 2019/20.





Piano land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju STEINWAY  & SONS KONCERTNU SEZONU,  jedinstveni ciklus koji beogradskoj publici predstavlja najznačajnije pijaniste današnjice.

Nakon uspešno organizovane prve sezone, odličnog prijema publike i velike zainteresovanosti medija, organizatori su zadržali početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma kao i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta. 

Umetnik i klavir stvaraju muziku -  statistika govori da 19 od 20 svetskih pijanista uvek bira Steinway & Sons za svoj nastup, dok 96% najboljih sala poseduje Steinway D 274, sto ovaj instrument cini  vladarem koncertnih dvorana

Na listi druge koncertne sezone koju organizuje Piano land nalaze se četiri eminentna imena svetskog pijanizma:

Andrej GUGNIN, ruski pijanista za koga kritičari kažu da je jedan od najuzbudljivijih pijanista svoje generacije, nosilac prvih nagrada na prestižnim takmičenjima Gina Bahauer i Sidnej. Premijerno će beogradskoj publici predstaviti sonate Betovena i Šuberta. Koncert je zakazan za subotu, 5. oktobar 2019. godine.

Boris BEREZOVSKI, proslavljeni pijanista, ljubimac beogradske publike postavio je sebi novi izazov - nastupe sa orkestrima ali bez dirigenta. Ovo nije neobično kada su u pitanju koncerti iz perioda baroka i ranog klasicizma ali je svakako kuriozitet kada su na repertoaru koncerti Šostakovića i Šopena. 

Uz orkestar Muzikon, najavljujemo uzbudljivo i izazovno muzičko veče 9. decembra 2019. godine

Denis KOZUHIN, ekskluzivni umetnik sa Steinway Artist liste, svoju pripadnost ovom brendu objašnjava sledećim rečima: Svaki klavir ima svoju jedinstvenu i posebnu melodiju. To je glas kojim pijanisti komuniciarju sa svetom. Glas Denisa Kozuhina će se čuti u tumačenju dela Betovena, Šuberta, Griga i Ravela u subotu 22. februara 2020. godine.

Fazil SAJ, uvek intrigantan pijanista, koji će publici za završetak koncertne sezone, predstaviti  koncert koji zapravo predstavlja mali "okršaj" u tumačenju dela Betovena i Fazila Saja. Pod nazivom Betoven vs Saj, očekuje nas Fazil Saj i njegovo tumačenje Hamer sonate kao i njegovog  pravog autorskog hita, Troy sonate. Koncert je zakazan za ponedeljak, 13. april 2020. godine.

Pod sloganom, Neka i ove godine STEINWAY & SONS KONCERTNA SEZONA  bude vaš izbor, pušteni su kompleti ulaznica u prodaju po ceni od 7.000,00 dinara a koji se mogu nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine.




Нема коментара:

Постави коментар