уторак, 14. мај 2019.

Концерт гудачког квартета „Ван дер Палс“ и пијанисткиње Јасне Туцовић





Свечана сала Скупштине Града,  Драгослава Јовановића 2
Уторак  14. мај у 20.00 

Шведски квартет чине виолинисти Гордан Трајковић и Фредрик Бурстедт, виолиста Маркус Фалкбринг и виолончелиста Тобиас ван дер Палс, а на концерту у Скупштини града придружиће им се наша пијанисткиња Јасна Туцовић. На програму су дела Беотовена и Дворжака.
Програм:

Лудвиг ван Бетовен
Гудачки квартет у Бе–дуру, оп. 18/6
Антоњин Дворжак
Клавирски квинет у А–дуру, оп. 81


Током мајске посете Србији, Гудачки квартет Ван дер Палс у сарадњи са нашом пијанисткињом Јасном Туцовић одржава концерте у Великој сали Коларчеве задужбине у недељу, 12. маја, затим у Школи за музичке таленте у Ћуприји у понедељак, 13. маја, као и у Свечаној сали Скупштине града у уторак, 14. маја.

Гудачки квартет Ван дер Палс чине виолинисти Гордан Трајковић и Фредрик Бурстедт, виолиниста Маркус Фалкбринг и виолончелиста Тобиас ван дер Палс, етаблирани уметници који су наступали широм света као чланови различитих камерних ансамбала и реномираних оркестара. Њихова сарадња у оквиру гудачког квартета започела је 2012. године. Од првих одсвираних нота могло се осетити јединство и хармонија ансамбла, и од тада ова четворица музичара користе сваки слободан тренутак који имају да свирају заједно. Нико не остаје равнодушан када квартет Ван дер Палс изађе на сцену. Њихов свеж приступ и смела интерпретација су одушевиле и публику и критику: немачки Neue Musik Zeitung хвали њихово високо емотивно свирање, док Der Opernfreund пише да је њихово извођење музике Леополда ван дер Палса must-hear.
Више о концерту сазнајте овде.
 
Улаз је слобода

Нема коментара:

Постави коментар