уторак, 14. мај 2019.

OTVARANJE IZLOŽBE CABARET MYSTIQUE, KRISTINE TICE U LE STUDIU


Izložba pod nazivom Cabaret Mystique predstavlja deo iz serije slika Kristine Tice, nastalih u protekle tri godine, postavljene unutar pozorišnog ambijenta Le Studia u okviru jednovečernjeg događaja - izložbe, sa težnjom da otvori komunikaciju između slikarstva, teatra i muzike i da aktivno oformi učesće posmatrača u celokupnoj postavci biće otvorena u subotu, 18 maja u 20 časova u Le Studiu, Poenkareova 26.


Cabaret Mystique nastaje kao prvi samostalni izlagački projekat unutar koga će biti prikazano sedam slika iz serije pod nazivom Put unazad. Ovom prilikom, slike su postavljene unutar pozorišnog ambijenta, pri čemu odnos između scenskog i likovnog postavlja protagoniste na slikama u ulogu aktera unutar mističnog putovanja u dubine podsvesnog, oprostoravajući njihove individualne svetove u prostoru scene.

Slojevi ulja na platnima načinili su nekoliko slika u jednoj, svaka ponaosob je rasla i menjala se u različitim periodima upravo kako bi tok njihovog stvaranja imao svrhu zapisa, simboličkog dnevnika nastalog kroz ostavljanje tragova u vremenu. Putovanje u [ne]svesnim prikazima, kreirano kao mapa ljudske duše, prevashodno inspirisano jezikom i simbolikom Tarota i alhemičarskih rukopisa, u svakoj slici prikazuje jednog protagonistu, koji nosi sopstveni “kod” značenja, prenesen iz ličnog iskustva u univerzalnu priču.

Eksperimentacija nad odnosom slike i svetla, teatra i galerije, kao zadatak postavlja komunikaciju između posmatrača i rada, izmeštenu i oprostorenu kako bi se odnos prisustva izjednačio unutar scene, posredujući svetlosnim igrama i time menjajući tokove pažnje prisutnih, aktivnim učešćem samih slika i njihovom transformacijom unutar vizuelnog opažaja posmatrača, unutar ove izložbe predstavlja uvod i najavu za predstojeće projekte koji će otvoriti polje komunikacije između svetla i slike.
Nakon otvaranja izložbe, program se nastavlja kroz Jam Session, već poznato uzbudljiv deo stalnog programa Le Studia, sa početkom u 21h, u kome su posetioci pozvani da učestvuju i kao slušaoci, ali i kao izvođači.

Kristina Tica je rođena 1995. godine u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordana Nikolića. Trenutno na master studijama Fakulteta za medije i komunikacije. Bavi se slikarstvom, videom, instalacijom i novomedijskom generativnom umetnošću. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар