среда, 8. мај 2019.

Koncertna promocija debi albuma grupe MOONCAGE u Atom аkademiji




Grupa MOONCAGE iz Beograda, nakon singlova "Waiting" i "Situation" predstavlja aktuelni singl "Mochwara" neposredno pred objavljivanje debi albuma u izdanju Rock Svirke Records, koje će koncertno promovisati u četvrtak, 9. maja 2019. godine u klubu Atom Akademija u Beogradu u organizaciji koncertne agencije i izdavača Rock Svirke sa početkom u 21 čas.

Muzičari koji su dugo putovali stvarajući u raznovrsnim bendovima i tako postali priznati i prepoznatljivi auditorijumu, kako igrokazom života tako i nepresušnom željom za kvalitetnom muzikom, pronašli su se na jednom kreativnom mestu u vremenu i prostoru, koje su radi preciznije orijentacije nazvali – MOONCAGE.

Bend je nastao 2013. godine na žanrovskoj relaciji Lisabon – San Francisko – Sijetl – Beograd. Ideju iskonskog rokenrola oplemenjenog post-grandž i bluz zvukom, svojom vizijom i energijom propovedaju: Billy (vokal/slide gitara), Draža (gitara), Vox (bas gitara/prateći vokal) i Toni (bubanj).

"Mochwara je jedna od onih pesama koja se desi u trenutku, Draža je doneo rif, Billy je odmah u glavi čuo liniju vokala i slajd deonice. Voja se odmah priključio na basu, Marko za bubnjevima", navodi se u saopšptenju benda. 



Učestvovanjem u pisanju teksta i gitarskim deonicama, svoj doprinos na snimanju u studiju Supreme Tracks je dao i Svebor Šakić, poznati gitarista iz Beograda.

Lyrics spot je od danas na Youtube kanalu benda i jedna je od deset pesama koje se nalaze na albumu.

Zaštitni znak benda, sjajnu ilustraciju meseca koji se pojavljuje u spotu i na omotu albuma uradio je Dejan Mandić.




 
#Mochwara

Nakon rok balade "Waiting", pesma "Situation" otkriva i drugu stranu ove beogradske četvorke. Početna ideja je bila da se pesma snimi u akustičnoj, ali za sada ćemo je slušati u elektrificiranoj verziji.

Tekst za pesmu napisala je Nataša Guberinić, dobro poznato ime svima koji prate fank-soul-bluz scenu kod nas, uz male korekcije Dejana Dražića, gitariste benda MOONCAGE.

Pesma je snimljena u kultnom studiju Klinika Petrović u BIGZ-u, produkciju uradio Vojislav Jocić, a mastering ove pesme i celog albuma uradio je gospodin Peca Antonović.


 
#Situation



 „Pesmu sam u naletu inspiracije komponovao pre nekoliko godina, a snimljena je u studiju 'Supreme Tracks' kod našeg prijatelja Joce. Ovo je jedina pesma na albumu koju je na bubnjevima odsvirao Raša, bubnjar Queen Real Tribute benda. Nije nam bilo lako da se odlučimo za koju ćemo pesmu prvo uraditi spot, ali izbor je pao na 'Waiting' i znam da nismo pogrešili", navodi Billy.



Spot je snimljen spontano u toku foto sešna koji je radio Nemanja Đorđević u klubu Berlin Monroe u Beogradu. Spot je snimao mladi i perspektivni Aleksandar Kasalica, dok se u spotu pojavljuje naša prijateljica Savina Stanojev. Muziku, tekst, aranžman i produkciju potpisuje Billy.



#Waiting

Ulaznice:


400 RSD - na ulazu u klub

Napomena: uz ulaznicu se dobija i debi album u fizičkom izdanju
Redovna cena fizičkog izdanja će iznositi 600 RSD
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Нема коментара:

Постави коментар