уторак, 5. фебруар 2019.

Шта повезује Васка Попу, Наполеона и терен као место битке (галерија)?



Галерија PODROOM
Среда, 6. фебруар у 18:00
Разговор са Предрагом Терзићем
 
Шта повезује Васка Попу, Наполеона и терен као место битке (галерија)?

У оквиру заједничке изложбе са Иваром Вермаиом, уметником из Естоније, Предраг Терзић је представио нови циклус радова под називом Моментум који наставља да преиспитује однос спорта и уметности, сада са фокусом на патосу и дуелима. Угљеном исцртане „замрзнуте“ сцене неких од кључних момената борбе на терену, заправо говоре о унутрашњим стањима и менталној представи самих дуела. Након разговора о дуелима, уметности и кошарци, у среду ћемо причати о томе шта кроз Терзићеву поставку представља спону између Васка Попе, Наполеона и терена као места битке (галерија).
Публика је позвана да инсталира апликацију, укључи блиц/светло на телефону и уђе у простор Моментума скенирајући делове цртежа на зиду који садрже текст и учествује у специфичним моментима игре кроз које их води аутор.
Како Терзић предлаже: 
„У питању је проблематика везна за изложбу, на који начин се појављују другачији простори и виђења. Моја линија јесте везана за Васка Попу, Наполеонa и теренa као местa битке (галерија) и на који начин се појављује мишљење унутар свега, али се надовезује на промишљење и чињење кроз дигиталну страну, која је почетак нечег што долази.“
Предраг Tерзић је рођен 1972. у Београду, а дипломирао на ФЛУ у класи Чедомира Васића 2000. године где је и магистрирао. Докторирао на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду. Излагао је у земљи и иностранству, а тренутно ради као професор на Факултету за медије и комуникације.

Нема коментара:

Постави коментар