петак, 24. јануар 2020.

GLUMAČKE IZMENE U PREDSTAVI „CIGANI LETE U NEBO“



Nakon decenije i po, mjuzikl "Cigani lete u nebo" dobija novu Radu! Od februara 2020. godine, ovu ulogu u ravnopravnoj podeli igraće glumice Miona Marković i Olivera Bacić.

Premijera ove, sad već kultne predstave, bila je 17. aprila 2004. godine i sve do danas ulogu Rade igrala je Milena Vasić. Zajedno sa kolegom Ivanom Bosiljčićem kao Lojkom Zobarom, i brojnim ansamblom, bila je "krivac" što je ova predstava već 16 godina najposećenija i od strane publike najvoljenija predstava čije se ulaznice rasprodaju u rekordnom roku - kako na matičnoj sceni, tako i na brojnim gostovanjima u zemlji i inostranstvu.

"Ja sam odrasla uz ovu predstavu. Rada je neko ko nosi bezobraznost mladosti. Insistirala sam da dođu novi ljudi, jer predstava će tako dobiti drugačiju i novu energiju. Ovaj mjuzikl nikada ne treba da se skine sa repertoara! Mislim da Rada, Zobar i ostali samo treba da se menjaju!", istakla je nedavno Milena.

Miona Marković je diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Ostvarila je zapažene uloge u TV serijama Koreni, Jutro će promeniti sve, Kralj Petar I u slavu Srbije, Žigosani u reketu, Biser Bojane 2, kao i u filmu Gorana Markovića Slepi putnik na brodu ludaka.

Olivera Bacić je završila je srednju muzičku školu „Mokranjac“ u Beogradu (instrumentalni odsek - klavir), a potom diplomirala glumu na Fakultetu umetnosti u klasi profesora Božidara Dimitrijevića i docenta Aleksandra Đinđića. Igrala je u TV serijama Priđi bliže, Komšije, Biser Bojane, Žigosani u reketu, kao i u filmu Biser Bojane.

Februarski termini predstave: 08, 26. (Olivera Bacić), 22. (Miona Marković)
 

Нема коментара:

Постави коментар