четвртак, 16. јануар 2020.

BELLA TECHNIKA u remiksu legendarnog DJ Grega Wilsona


Novo izdanje stiže na vinilu
 
LEGENDARNI DJ GREG WILSON REMIKSOVAO BEOGRADSKI BEND
BELLA TECHNIKA

Najnoviji remiksi beogradskog benda Bella Technika koji je uradio čuveni DJ Greg Wilson biće objavljeni 31. januara kao najnoviji vinil u katalogu poznate londonske etikete Super Weird Substance. Na EP izdanju će se naći tri remiksa, od kojih jedan sa njujorškom pevačicom Sarom Lucas, kao i jedna do sada neobjavljena originalna pesma benda.

Greg Wilson je ušao u istoriju kao prvi britanski DJ koji je davne 1983. godine nastupao uživo u TV programu BBC-ja, i dobitnik je brojnih nagrada: magazin Rolling Stone je njegove mikseve uvrstio u Top 25 svih vremena, DJ Magazine ga je uvrstio u Top 20 remiksera svih vremena, dok je jedan od njegovih mikseva uvršćen u 10 najboljih u celokupnoj istoriji emisije “Essential Mix” na kanalu BBC Radio 1.
 
 
 
Svaki od remiksa Belle Technike sa izdanja “Substance Select Vol.2” je posebno najavljen na Bandcamp stranici benda: https://bellatechnika.bandcamp.com):

A1) U svom tradicionalno razigranom maniru Greg i Ché Wilson potpisuju prvi remiks, vodeći uvodnu pesmu sa albuma (“Reinvented Daily”) na psihodelično putovanje obeleženo upotrebom vocodera i dub efekata.

A2) Za drugi remiks bio je zadužen Lee Perry AKA Peza - njegov “acid trip” i acid zvuk dopunjuje primalni vokal Sare Lucas, što pesmu “I Feel Light” vraća u dane kada je house muzika bila na svom vrhuncu.

AA1) Sledeći je Henry Greenwood sa uvrnutom i potpuno “svojom” verzijom pesme “Heat Control”, u kojoj repetitivni vokali Katarine Jovanović, Bojana Drobca i Mikija Ristića prosto lebde iznad groova koji stabilno grabi napred.

AA2) EP izdanje zatvara originana verzija pesme “Suddenly I Feel So Light” demonstrirajući specifičnu fuziju živog i elektronskog zvuka koja je bendu donela priznanja širom Evrope.

Podsećamo, Bella Technika je svoj prvi album “Section” objavila u martu prošle godine u saradnji nezavisne etikete Bravo Boys, Odličnog Hrčka (RS) i PDV-a (HR). 

Нема коментара:

Постави коментар