четвртак, 16. јануар 2020.

ГОСТОВАЊЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ СА МИНИСТАРКОМ




Драма Народног позоришта гостује у Хрватском народном казалишту у Загребу  са представом  „Госпођа министарка“ Бранислава Нушића, у режији Јагоша Марковића и Радмилом Живковић у насловној улози 

Представа „Госпођа министарка“ Бранислава Нушића, у режији Јагоша Марковића, са Радмилом Живковић у насловној улози, гостоваће 19. јануара на Великој сцени Хрватског народног казалишта у Загребу. 

Посебно је важно да ће ово, после 38 година, бити прво гостовање ансамбла Драме Народног позоришта у најзначајнијем хрватском театру.

Гостовање у Загребу представљаће и наставак успешно започете сарадње која је започела, 23. новембра 2019. године, гостовањем ХНK са представом „Циганин, али најљепши“, по тексту Kристиана Новака, у режији Ивице Буљана, а која је иницирана договором о поновном успостављању веза између две Куће који су постигли управница Народног позоришта Ивана Вујић, интендантица ХНK Дубравка Вргоч и редитељ Буљан, који је и директор Драме ХНK.

Гостовање “Госпође Министарке“ ће бити 164. извођење ове популарне Нушићеве комедије од премијере, која је одржана 10. марта 2004. године, а у представи ће наступти, поред Радмиле Живковић (Живка) и Гојко Балетић (Сима Поповић), Олга Одановић (Дара), Сања Марковић (Рака), Александар Срећковић (Чеда Урошевић), Андреја Маричић (Др Нинковић), Бранко Видаковић (Ујка Васа), Добрила Стојнић (Тетка Савка), Анђелка Миливојевић (Тетка Даца), Димитрије Илић (Пера Kаленић), Радован Миљанић (Панта), Дејана М. Гајдаш (Соја), Предраг Милетић (Теча Јаков), Бојана Бамбић (Анка), Милена Ђорђевић (Учитељица енглеског), Душан Матејић (Пера Писар), Милош Ђуровић (Сава Мићић), Иван Николић (Бистро дете), Иван Иванов (Жандар)...

Драматург је био Јован Ћирилов, сценограф Борис Максимовић, а костимограф Божана Јовановић.

Последњи пут Народно позориште гостовало је у загребачком ХНK средином маја 1982. године са комадом Kлода Верморела „Лењин, Стаљин, Троцки“, у режији Николе Јефтића.

Нема коментара:

Постави коментар